PROFESOR SVE OTKRIO Evo zbog čega međunarodna zajednica ne pritiska dovoljno Kurtija
Foto: Printscreen

- Neverovatno je da to traje toliko dugo. To su neki jednostavni procesi, recimo, smeniti nekoliko gradonačelnika i održati lokalne izbore i realizovati ono što je već dogovoreno u Briselu, a to je Zajednica srpskih opština. Međutim, to se toliko odugovlači - napominje Zečević.

Ukazuje da je Evropska unija glavni pregovarač i da u uvodnom delu svojih ugovora o osnivanju, odnosno u Ustavu EU, stoji da se zalaže za poštovanje ljudskih prava, da je to jedan od osnovnih principa da se zalaže za poštovanje prava nacionalnih manjina.

- Pogledajte kakva je situacija na KiM, pogledajte kako ti ljudi žive. Da li je moguće da ne može da se sprovede toliko dugo nešto što je osnova - da se zaštiti hrišćansko stanovništvo, njegova civilizacija, kultura, crkve. Pogledajte ove igre oko Gračanice, oko tog zemljišta, ne zna se ko će da upiše u katastar zemljište manastira. Znači, to su sve u stvari perfidne igre - kaže Zečević.

Očigledno je, kako kaže, da za sada međunarodna zajednica nije spremna da Kurtija pritisne na pravi način.

Centralna izborna komisija danas će predstaviti izveštaj o proveri potpisa za peticiju za smenu albanskih gradonačelnika. Povodom toga, Zečević je istakao da su Srbi za smenu albanskih gradonačelnika.

- Možete misliti, dva posto stanovništva albanskog - sad oni proveravaju potpise. Ogromna većina Srba je za to da se smene ti gradonačelnici koji nisu legalno izbrani, ali sada će oni proveravati potpise. Sačekaćemo i tih mesec dana da vidimo da li će biti smenjeni gradonačelnici. Onda tek slede izbori, pa onda razgovor o ZSO -  podvukao je Zečević.

Prema njegovim rečima, u međuprostoru iskaču neke nove teme, u vezi sa dinarom, koja nije bila na stolu, nije se uopšte razgovaralo o tome, a Priština je jednostrano zabranila dinare i izazvala socijalni udar na srpsko stanovništvo.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading