VUČIĆ SHVATIO ŠTA ČEKA SRBIJU Neće nam oprostiti
AP Photo/Darko Bandic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pre 20 godina učešće BDP-a EU u globalnoj ekonomiji bilo 20 procenta, a danas je 10 procenata.

Obraćajući se na 16. Bledskom strateškom forumu (BSF), koji se održava se danas i sutra na Bledu, Vučić je upitao: "Kako ćemo to popraviti?"

- Mi smo u međuvremenu počeli da nalazimo sopstvene načine da prebrodimo ekonomske poteškoće. Prošle godine smo bili broj 2 u Evropi, godinu dana pre toga broj 4, a i ove godine očekujemo da ćemo biti među prvih 5 zemalja po rastu - najavio je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na projekat "Otvoreni Balkan", rekavši da želi pristup bez granica, te da se nekima to ne sviđa, ali da nas nije briga.

- Severna Makedonija je promenila ime države, obećani su im pregovori, da li su ih dobili - nisu. A za Srbiju će tako isto reći da je stanje u zemlji bolje, ali nije dovoljno, imaće zamerke. Ne tražim pomoć, samo pričam ono što je istina, mi to vidimo. Zato ćemo se i dalje truditi da budemo bliži jedni drugima ovde u regionu, da očuvamo mir - tvrdi on.

Vučić je napomenuo da ćemo morati vredno da radimo i da poboljšavamo uslove života u Srbiji.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Steahinja

01.09.2021 13:08

Podrška predsedniku.Znamo mi šta nam EU želi ma kako se trudili da se pokažu u dobrom svetlu.Odavno su oni zaboravili šta je demokratija i medjunarodno pravo.ŽIVELA SRBIJA.

Filip

01.09.2021 13:20

Niko u svetu ne voli da vide jaku Srbiju ali nisu ni svesni da mi iz svake situacije izađemo još jači. Puna podrška našem hrabrom predsedniku.

stevo

01.09.2021 14:19

Inicijativa Otvoreni Balkan je prilika za jacanje saradnje sa zemljama regiona,pre svega ekonomske

Neftis

01.09.2021 16:21

Otvoreni Balkan pruža brojne prednosti zemljama regiona i pomaže im u prevazilaženju međusobnih prepreka s kojima se suočavaju.

Jeka

01.09.2021 20:26

Aleksandar Vučić je cenjen i poštovan, sigurna sam da će "Otvoreni Balkan" biti pun pogodak za našu zemlju.

Мијо

01.09.2021 21:36

Сви би они хтели да виде нашу земљу у веома лошој позицији. Вучић је способан лидер и нема способнијег и одговорнијег човека од њега. Ми треба да се држимо наше земље и да чувамо то што имамо. Ако нас ЕУ хоће онда нека нам помогне ако нас неће нека нас остави на миру. Независност КИМ-а наша земља никада неће признати па ипо питању ЕУ.

Sara

02.09.2021 01:00

Podrška za predsednika! Svi su ljubomorni što je Srbija napredovala.