UČAURILI SE Evropska unija više nije za "volanom"! Srbija se snašla, odluka je doneta
Printscreen/Pink

 

- Verujem da je posle Bregzita EU potrebno da se širi, ali umesto toga Unija se začaurila oko svojih unutrašnjih problema i ne vidi širu sliku. Srbija je potpuno opredeljena za evropski put, ali moramo da živimo, da poboljšamo uslove života građanima i brinemo se o sebi zajedno sa susedima. Entuzijazam za pristupanje, ne samo u Srbiji, više ne postoji kao što je nekada postojao. Krenuli smo da nalazimo svoje načine za podsticanje privrednog rasta - napisao je Vučić na svom instagram profilu. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da za njega politika ne znači laskanje ljudima, već donošenje bolnih odluka.

Politika je vizija i ispunjenje postavljenih ciljeva, rekao je Vučić na Bledskom bezbednosnom forumu.

Naš posao je da služimo narodu i zemlji. Ljudi treba da procene kako to radimo, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je Beograd posvećen evropskom putu, ali da je u zemljama Zapadnog Balkana smanjen entuzijazam za priključenje Evropskoj uniji, zbog čega traže druge načine, mehanizme i sredstva kako bi ostvarile napredak.

Jedno od tih sredstava je inicijativa Otvoreni Balkan, rekao je Vučić na Bledskom bezbednosnom forumu.

Sa susedima radimo na zbližavanju i izgradnji mira i bezbednosti u regionu, izjavio je Vučić, uz konstataciju da je EU, posle bregzita, potebno proširenje, ali da Unija ne vidi širu sliku.

„Znam da Otvoreni Balkan nije po volji svima u EU, jer Unija nije „za volanom“ u tom procesu, ali to je veoma važna inicijativa za saradnju u našem regionu, dok čekamo na članstvo u EU mi moramo da razvijamo svoje ekonomije. Recimo, Severna Makedonija je promenila i ime, ali joj još nije odobren početak pregovora o članstvu u EU, kao ni Albaniji… stalno se nešto odlaže. Tako će možda i za Srbiju sutra iz Brisela reći: „Jeste, tačno je da ste napredovali u domenu vladavine prava, ali ta i ta država se protivi da otvorite novi klaster u pregovorima o članstvu““, kazao je Vučić.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Мијо

02.09.2021 00:12

Економски раст наше земље је изнад просека то смета целог региону сматрам да Вучић води добру политику и дипломатију наше земље а резултати су и више него одлични. То само доказује да наша земља иде правим путем и да нам је свеједно дали ћемо ући у ЕУ или не.

Lena

02.09.2021 00:59

Srbija će svojim delima kao što je do sada otvoriti put ka Evropskoj uniji.

Dragan

02.09.2021 02:13

Imamo mi naš Balkan Open i gledaćemo u tom okviru da napredujemo i sarađujemo.

Daca

02.09.2021 07:08

Sve što ste rekli ISTINA je. Nastavite da radite za napredak Srbije i za sve one koji pate Vase uspehe. Ko ne vidi ništa od toga ,taj nije vredan komentara. Ne trošite snagu na one koji vam ne odgovara sve TO.

sasa

02.09.2021 07:38

Srbija danas ima odgovornu vlast koja sve sto radi,radi zarad naseg bolje sutra.Na pravom smo putu napretka i niko nas ne moze skrenuti sa tog puta

Aca

02.09.2021 09:38

Srbija mora da nastavi da radi i da se bori kako bi napredak bio što bolji veći. Nema posustajanja.