BOŽA MALJKOVIĆ O PREDSEDNIKU VUČIĆU: Nikad nisam otišao kod njega, a da nije ispunio naše želje i potrebe istog časa!
Tanjug/ Zoran Zestic

„Imamo veliku pomoć države, nikad nisam otišao kod predsednika Aleksandra Vučića da nije ispunio naše želje i potrebe. Istog časa je uradio sve što nam treba. Nikad iz Olimpijskog komiteta Srbije nismo tražili ništa što je bilo parče luksuza, već nasušnu potrebu. Imam utisak da je u drugim zemljama instituacija Olimpijskog komiteta dignuta na neko više mesto koje zaslužuje. To su krovne organizacije i nešto na tom planu bi trebalo da uradi i Srbija, to je moja ideja, ovo je 112. godina postojanja Olimpijskog komiteta, ljudi rade fantastično, nismo gasili svetla ovde u zgradi, radili smo od 8 sati ujutru do posle ponoći, neki su i noću ostajali, ogroman je to posao da bi naši sportisti bili zadovoljni, zbog čega je meni puno srce“, kaže Maljković za medije.

Predsednik OKS otkriva i kada se prvi put video sa Aleksandrom Vučićem.

„Sa Vučićem sam se prvi put sreo kada je bio žestoka opozicija, tema je bila Crvena zvezda, našli smo se u restoranu ‘Molijer’, u Zmaj Jovinoj ulici. Za sve što govorim imam dokaze, nije rekla-kazala“.

Maljković je svojevremeno na pitanje šta nedostaje hrvatskom sportu za uspeh, odgovorio upravo – Aleksandar Vučić, što dodatno objašnjava.

„To je bilo na predavanju na Medicinskom fakultetu u Splitu, bila je puna sala, bio sam sa mojim igračem Dinom Rađom i legendom Željkom Jerkovim, došlo je to pitanje i mogu vam reći da je pola sale aplaudiralo, a pola se gledalo u čudu. Volim taj grad i te ljude, i oni vole mene. Uvek će neko ko ne zna ili ne voli aktuelnu vlast reći kako daje državne pare a ne svoje. A, ko to daje svoje, Makron, Merkel, Pedro Sančes? Ne, daju državni novac. Nekada se na nagrade čekalo po godinu dana, sada se čeka 48 sati. Vučić voli sport i patološki ga prati, ako ja mogu da ocenjujem što se sporta tiče, radi za čistu desetku, u ostale sfere ne ulazim. Ko je ikada popio kafu sa mnom, zna kakav sam čovek i da nisam neko ko se dodvorava, ili poltron, govorim onako kako jeste. Da nije tako, i to bih rekao. Pritom, ja nisam član SNS, verovatno nikad neću ni biti, ne zanima me ta vrsta političkog angažmana“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading