LJUDE SU TOPILI SONOM KISELINOM Isplivali detalji optužnice protiv kavačkog klana, otkriveno šta je bio zadatak Radoja Zvicera
Foto: Alo.rs

Kako prenosi portal Dan, u optužnici se navodi da se Kašćelan tereti da je "sebi odredio zadatak da planira izvršenje krivičnih dela, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije, obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela i učestvuje u njihovom izvršenju".

Jednu devojku i dalje traže, a jedna je bila živa pre sletanja u reku (VIDEO) - Alo.rs

- Prema optužnici, Kašćelan je određivao koga od pripadnika rivalskih kriminalnih klanova treba ubiti. Okrivljeni Zvicer je prikupljao podatke o kretanju osoba koje treba ubiti i obezbeđivao elektronska sredstva za nadzor i praćenje. Bio je zadužen i da određuje mesto izvršenja krivičnih dela kao i način na koji će krivična dela pripadnici izvršavati - piše, između ostalog u optužnici, kojom im se na teret stavlja brutalno ubistvo "škaljarca" Nikole Stanišića u avgustu 2020.

HRKALOVIĆEVA OSTAJE U PRITVORU Odbijena žalba njenih advokata - Alo.rs

- Zvicer im je davao instrukcije i na koji način da uklone tragove i koja sredstva da koriste. Prema optužnici, Zvicer je članovima grupe savetovao da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje pospe sona kiselina - prenosi crnogorski portal.

Podsetimo, Radoje Zvicer uspeo je da izbegne hapšenje i za njim su poternice raspisale i Crna Gora i Srbija. On je, navodno, blisko sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u februaru prošle godine uhapšeni u Srbiji i od tada su u pritvoru.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading