KOLUMNA VLADIMIRA ĐUKANOVIĆA: Novi izazov za Srbiju!
Foto: Alo!

Bez ikakve sumnje, ovo je novi šamar na pleća srpskom faktoru, jer uspeh koji je po Srbe ostavilo potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kao plod onog što su litije iznedrile, mora se nekako zaustaviti. Činjenica je da je srpski faktor značajno ojačao i da se Crna Gora počela vraćati svom izvoru, što je, naravno, bio znak za uzbunu da se Srbi kao dominantan faktor na prostoru bivše SFRJ moraju sputati. Cilj je da kroz destabilizaciju Crne Gore Srbija ima još jednu krizu kojom će morati da se bavi, jer svakako da će biti prinuđena da štiti interese svog naroda koji živi u Crnoj Gori. Dakle, otvaraju nam se frontovi, što politički, a po mogućstvu i oružani, tako da izazovi po državno rukovodstvo Srbije niču jedan za drugim. Kao pečarke posle kiše.

Plenkovićevi mediji žele krv u Crnoj Gori - Alo.rs

Dritan Abazović, bez obzira na to što od njega kao premijera Crne Gore nije bilo očekivano da će potpisati Temeljni ugovor, kao ni da će istaći dobru volju da Crnu Goru priključi otvorenom Balkanu, što je baš sve ono što navodni srpski premijer Zdravko Krivokapić kao podmetnuto kukavičje jaje Srbima nije ni smeo da pomisli da učini, uradio je mnogo toga da ponovo uspostavi mostove između bratskih zemalja, Srbije i Crne Gore. Učinio je za Srbe mnogo više nego mnogi Srbi koji se busaju u grudi da su Srbi. Naravno, takvo njegovo ponašanje odmah je bio znak da mu se izvuče stolica pod nogama i da Crna Gora ponovo uđe u beskrajne konflikte i unutrašnje sukobe. Da li će sve rešiti neki izbori ili nešto drugo, videćemo. No, do izbora ima mnogo vode Moračom da protekne, a prštaće na sve strane. Jednostavno, neće se znati ko koga napada i kako, a Srbi će biti na posebnom udaru.

Verovatno se računa da kada na Kosovu i Metohiji krene sukob, koji se sve više stavlja u izgled, Srbija neće imati vremena da se bavi Crnom Gorom, te će Srbi biti ostavljeni na cedilu i bez dovoljne podrške. Verovatno će se pogoršavati situacija i u Bosni i Hercegovini, a to zapravo znači da se Srbija razvuče na više strana. Zato je vrlo važno da se što pre formira vlada jer država mora da radi u punom kapacitetu. Pred nama su užasno teška vremena.

Milan Krkobabić podržao Vučića - Alo.rs

Na kraju, ovo može da bude i apel Srbima u Crnoj Gori da stanu na narednim izborima, ukoliko ih bude, svi pod jedan barjak. Da se ne rasipaju glasovi na više političkih opcija i da shvate da nam je jedinstvo u ovom momentu najbitnije. Sve sujete i razmirice koje su postojale među srpskim političarima u Crnoj Gori da se odbace, jer oni u nastupajućem periodu biju tešku bitku za celokupan srpski narod na prostoru bivše SFRJ. Što oni budu jači i uticajniji, tako antisrpski faktor u Crnoj Gori neće moći da poništi tekovine onoga što su litije iznedrile. Vrlo je bitno da antisrpski faktor bude poražen, a to se može učiniti samo jedinstvom i dogovorom sa svim ostalim političkih subjektima koji ne žele da se mafija okupljena oko Mila Đukanovića vrati na vlast u Crnoj Gori. Srbija svakako mora da pomogne to jedinstvo i da na njemu aktivno radi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading