ALO SAZNAJE! PLUĆA SU MU RAZORENA General mnogo bolesniji nego što su tvrdili holandski doktori: Srpski lekar najzad kod Mladića
Alo

Nakon nekoliko sedmica odlaganja, prema informacijama koje je naš list dobio iz pouzdanih izvora, doktor iz Srbije je uspeo da se probije do Mladića. Ispostavilo se, nažalost, da su tačne slutnje generalovog sina Darka i supruge Bose, koje su oni javno iznosili, da su ih Holanđani, odnosno uprava Tribunala, sve vreme lagali.

- Srpski lekar je posetio Ratka 18. i 19. oktobra. Ono što je video na prvi pogled zapanjilo ga je, a to su potvrdili i rezultati pregleda - otkriva izvor našeg lista.

Gore od goreg

Kako navodi, sve je mnogo gore nego što je bilo ko odavde slutio:

- Generalova pluća su potpuno razorena, blaga je reč da su u katastrofalnom stanju. Ni ostali organi nisu mnogo bolje. Baš je loše. A holandski lekari sve vreme su govorili da se oporavlja, da korona i ono što ga je snašlo posle nje nije ostavilo teške posledice. Zaista sramotno, isto kao i ponašanje čelnih ljudi Tribunala, koji su mu uskratili adekvatnu negu.

Srpski lekar boravio je kod Mladića dva dana.

- Uradio je sve pretrage i preglede. Nešto od toga je rađeno, ali neke važne pretrage nisu. Apsolutno je jasno da je Mladićevo stanje dodatno pogoršano zbog nebrige tamošnjih doktora, da ne kažem neku težu reč.

Podsetimo, general Mladić je 22. septembra, posle dužeg boravka u bolnici, vraćen u ćeliju u Sheveningenu, uz obrazloženje da mu se stanje poboljšalo. Prethodno je imao jaku upalu pluća i niz drugih zdravstvenih problema, a u nekoliko navrata pronele su se lažne glasine i da je preminuo. Jedno vreme nije mogao ni da ustane, jedva je govorio, pojavila mu se voda u plućima...

ALO SAZNAJE! PLUĆA SU MU RAZORENA General mnogo bolesniji nego što su tvrdili holandski doktori: Srpski lekar najzad kod Mladića

Alo

 

 

- Ništa nam nisu rekli, ali pretpostavljam da mu je stanje s plućima rešeno čim su ga pustili iz bolnice. Nikakve izveštaje i nalaze lekara još nismo dobili - rekao je sin Darko, koji je, nakon što je Ratko pušten iz bolnice, prvi put mogao da se zagrli sa ocem otkako su u Holandiji uvedene epidemijske mere zbog korone.

Bez uspeha

Kako je tada opisao Darko, general ima običaj da se šali kad mu je najteže, pa mu se tako pohvalio da je iz bolnice vraćen u svoj ofis, kako voli da zove ćeliju u kojoj je zatvoren 11 godina.

Porodica je, tokom Mladićevog boravka u bolnici, u više navrata bezuspešno pokušavala da izdejstvuje odobrenje da ga poseti lekar iz Srbije.

Darko Mladić juče nije bio dostupan za komentar na ovu temu.

Doživotna kazna

Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, u Hagu je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog optužbi da je počinio ratne zločine za vreme rata u BiH, što je na suđenju izričito negirao. Sve vreme od hapšenja 2011. godine nalazi se u pritvoru u Sheveningenu. Zasad nije doneta (ili još nije saopštena) odluka gde će general služiti kaznu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

22.10.2022 07:20

Koliko mi je zao tog divnog coveka i vojnika...!!! Takav heroj da nam trune i umre u zatvoru?! Tuga sramota za Srbiju.t