AKO ME ŠIPTARI ŽELE, ODMAH ĆU U SKUPŠTINU! Radu Trajković nije hteo srpski narod na Kosovu, pa u šiptarskim medijima pljuje po Srpskoj listi!
Printscreen

U ponedeljak, 7. novembra, 10 poslanika Srpske liste predalo je Skupštini mandate u znak revolta zbog odluke tzv. Vlade Kosova o registarskim tablicama. 

Već su započete procedure za njihovu zamenu. CIK je preporučio osobe koje će zameniti poslanike u ostavci, njih 9 je iz Srpske liste, dok je jedan iz druge srpske stranke, GI-SPO.

U slučaju da poslanici Srpske liste odbiju da polože zakletvu, onda će na red doći i Rada Trajković iz GI-SPO. Ona je u razgovoru za albanski list "Ekspres" nagovestila da li će ući u tzv. Skupštinu Kosova i koji su njeni uslovi.

AKO ME ŠIPTARI ŽELE, ODMAH ĆU U SKUPŠTINU! Radu Trajković nije hteo srpski narod na Kosovu, pa u šiptarskim medijima pljuje po Srpskoj listi!

Foto: Ekspres Printscreen

 

Ona je u razgovoru za list Ekspres zatražila „puno” poštovanje briselskog sporazuma i sprovođenje odluke Ustavnog suda za manastir Dečane.

"Ako se od nas zatraži da intervenišemo i pomognemo stabilizaciji institucija, mi ćemo odgovoriti pozitivno i pridružiti se skupštini - bar na kratko dok se ne obezbede uslovi za bezbedne i fer izbore. Naš uslov bi bilo puno poštovanje Briselskog sporazuma i sprovođenje odluke ustavnog suda za manastir Dečane“, izjavila je Trajkovićeva.

Zbog odluke o registarskim tablicama, Srbi su napustili sve kosovske institucije, što je za Trajkovićevu „izuzetno uznemirujuće”.

Ovako napeta situacija, smatra Trajkovićeva, bila je očekivana, za šta zamera tzv. kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju i, naravno, Srbiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Мilan

13.11.2022 13:17

Баба продала душу ђаволу под старе дане.

Rajko

13.11.2022 13:22

Trajkovića je izdajnik, koliko znam ima značajne nekretnine u Beogradu, sve to treba zaplijeniti a ona nek se vjenčava sa Kurtijem i njegovim zlikovcima. I do sada je radila za šiptare i njihove službe.

Ranko

13.11.2022 15:50

Da imas i malo morala i patriotizma ne bi usla tamo gdje su podnesene ostavke.. Dno dna Srpskog taloga ...Dok je ovakvih Srbija ce uvijek imat probleme sa zapadnim kolonijalistima ..

Mudrac

13.11.2022 16:41

Smeću i jeste mesto u kanti za smeće.

Duška

13.11.2022 16:48

Znaš li Rado kukala ti majka da je izdaja svoje krvi najveći greh?!

Dobrica

14.11.2022 07:24

@Duška - Rado tamo mozes slobodno alo ovamo nikako. Čuvaj ledja.