UDRUŽENJE VETERANA ORGANA BEZBEDNOSTI I VOJNE POLICIJE SRBIJE OBELEŽILO PRVU GODIŠNJICU: Uvek ćemo se sećati poginulih kolega!
Todor Petković - Udruženje veterana - Alo!

Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, direktori VBA i BIA, srodna veteranska udruženja, pripadnici policije i službi bezbednosti, kao i gosti iz inostranstva.

Predsednik Skupštine Udruženja, general-major u penziji Todor Petković, i predsednik IO Udruženja, pukovnik u penziji Blagoje Ljubisavljević, izneli su rezultate rada i zadatke za naredni period. Udruženje je sebi dalo obavezu da se seća poginulih kolega, da sagledava materijalno stanje veterana i porodica poginulih kolega i da, uz podršku lokalnih samouprava, državnih organa i srodnih udruženja, pomogne u rešavanju njihovih problema.

Skupu su se obratile i članice porodica poginulih pripadnika organa bezbednosti i Vojne policije, gospođe Ivana Pavlović i Nada Milić, čiji su najmiliji stradali u ratovima devedesetih godina prošlog veka. U svom obraćanju one su istakle da su dirnute pažnjom Udruženja prema poginulim pripadnicima organa bezbednosti i Vojne policije i da je to garancija da će njihovo junaštvo i žrtva biti ovekovečeni za neka buduća pokoljenja branilaca otadžbine.

Od gostiju se obratio Boris Sokolov, general-major, veteran i heroj Sovjetskog Saveza, koji se zahvalio na gostoprimstvu i izjavio da se raduje nastavku saradnje između dva bratska udruženja. Skup je završen koktelom i prigodnim umetničkim programom koji je izveo umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading