ZAPANJUJUĆI NIVO APSURDA Brnabić: Minstarstvo spoljnih poslova Nemačke eksplicitno poručuje da Rezoluciju 1244 treba ignorisati
Foto: Printscreen

Njenu reakciju prenosimo u celosti:

"U poslednjem saopštenju ministara inostranih poslova zemalja G7 od 14. maja 2022. navodi se da je u rešavanju svakog problema ili krize u svetu (Libija, Sirija, Jemen, Somalija, itd.) neophodno striktno sprovođenje odgovarajućih rezolucija Saveta bezbednosti UN (UNSCR).

 
Sada iznenađujuće, Minstarstvo spoljnih poslova Nemačke eksplicitno poručuje da Rezoluciju 1244 - kojom je predviđeno da Srbija ima pravo da traži povratak određenog broja svojih bezbednosnih snaga na Kosovo*, treba ignorisati, jer je „neprihvatljivo“.
 
Što se tiče međunarodnog prava i stabilnosti, na osnovu kojih kriterijuma odlučujete koje rezolucija SB UN se mora poštovati, a koje se moraju zanemariti? Na primer, u slučaju Libije, Rezolucija 2571 se mora poštovati, ali u slučaju Srbije, Rezolucija 1244 mora se ignorisati? Ovo je zapanjujući nivo apsurda.
ZAPANJUJUĆI NIVO APSURDA Brnabić: Minstarstvo spoljnih poslova Nemačke eksplicitno poručuje da Rezoluciju 1244 treba ignorisati

Foto: Twitter/printscreen

 


Ono za čim Srbi na Kosovu* čeznu su mir i stabilnost. Mi ne bismo imali ništa protiv da vidimo poštovanje međunarodnog prava, Povelje UN, SBUN...

Još jedna stvar: ne bi bilo tenzija kada bi Kurti samo poštovao sporazume, a ne ono što sada radi - jednostrano ih krši", kaže Brnabić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
rwrw

11.12.2022 23:01

Putine, sikni im jednu atomsku zbog krsenja rezolucije... bar imamo pravno pokrice

jvoan

11.12.2022 23:15

sta se glupa tuka javlja. gdje je vucko pickica i danilce diler heroina po srbiji i brat koji sadi marijuanu po srbiji. i urednik aloa novina koji da guzu svako jutro vucicu od ulizivanja da ga pojebe. hahah jeste li u kurcu, evo ustase napadaju jedinog i ljubljenog pickousnog vucka, oca domovine srbije. jeste li srbi u kurcu, zivjelo slobodno i nezavisno kosovo, a srbija samo do beogradskog pasaluka .ahah a vucko drama queen. sto se jadan pati, kako mu je tesko, suze mu padaju niz obraz.