GOJKOVIĆ SA PREDSEDNIKOM KRUZOM: Kuba podržava teritorijalnu celovitost Srbije!
Foto: Promo/Izvor: Ministarstvo kulture Srbije

Gojković i Кruz su naglasili da dve zemlje obeležavaju 120 godina diplomatskih odnosa, koji su zasnovani na međusobnoj podršci po važnim nacionalnim pitanjima, kao i da postoji obostran interes za nastavak njihove pozitivne dinamike i unapređenje svih vidova saradnje.

Oni su istakli spremnost da odnosi između dve zemlje dodatno jačaju i napreduju u različitim sferama, od ekonomije i trgovinske razmene do kulturne saradnje.

Кruz je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture, naglasio da Srbija i Кuba, sa bogatom istorijom i kulturom, imaju mnogo sličnosti i da su narodi Srbije i Кube ponosni narodi koji žele da čuvaju svoju nezavisnost i suverenitet, a Gojković je takođe ukazala da srpski i kubanski narod spaja prijateljstvo i želja da istraju i ostanu slobodni narodi.

Premijer Кube je rekao da je njegova zemlja beskrajno zahvalna na podršci koju je Srbija uvek pružala, kao i da Кuba podržava teritorijalnu celovitost Srbije.

Gojković je uputila zahvalnost Кubi na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama i to posebno po pitanju Кosova i Metohije.

Кruz je u ime predsednika Кube Migela Maria Bermudesa uputio pozdrave predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i istakao važnost jačanja bilateralnih odnosa.

Predsednik Vlade Кube zahvalio je Srbiji na upućivanju novčane humanitarne pomoći Кubi, kao izraz solidarnosti kubanskom narodu zbog štete nastale uraganom „Ian“.

Gojković je istakla da je za Srbiju važno uspostavljanje intenzivnijih bilateralnih odnosa u oblasti kulture sa Кubom i ukazala da je u cilju razvoja saradnje u kulturi, sa ministrom kulture Кube potpisala Memorandum o razumevanju u oblasti filma, što će doprineti još većem razumevanju naša dva naroda. 

Gojković je zahvalila na pozivu i prilici da bude na otvaranju sajma knjiga u Havani, kao i na izložbi „Energija za budućnost – Nikola Tesla i razvoj hidroenergija“, u okviru koje se promoviše rad jednog od najznačajnijih srpskih i svetskih naučnika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading