ZORANA MIHAJLOVIĆ: Svom snagom protiv Rusije!
Alo

Bivša ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović oglasila se na dan godišnjice početka napada Rusije na Ukrajinu i stala oštro protiv Rusije rekavši da Srbija treba da stane na stranu Evrope i Zapada.

“Tužno je da mladost i jedne i druge države gine, za šta nema ni jednog smislenog objašnjenja. Nikada narod nije kriv, već oni koji uspeju da dođu na pozicije da odlučuju i vode državu”, napisala je Mihajlović na Instagramu.

Ona je dodala da Srbija je kao mala država, koja je u ratovima, od Prvog svetskog, Drugog, pa do građanskih ratova vođenih od strane crveno-crnih koalicija Miloševića i Šešelja, patila i gubila, i zavijana u crno.

“Nije danas Srbija priterana ni uz kakve zidove. Nama jeste mesto u Evropi i na Zapadu i Srbija jeste u Evropi, a kad su osvajački ratovi kao što je napad Rusije na Ukrajinu, onda nema nesvrstanosti”, rekla je Mihajlović.

Ona je navela da smo “dosta bili negde daleko, budućnost nameće druge okvire, umrežavanje, nove tehnologije, digitalizaicju, nameće nove profesije, zelene tranzicije”.

“A ako budemo bežali od toga, kao i od osude osvajačkog rata, zverstava i stava o uvođenju sankcija ostaćemo opet tamo negde daleko gde nam nije mesto”, napisala je Mihajlović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Srbče

24.02.2023 10:59

Što pametna ne osudi ranija zverstva nad Rusima od strane ukronacista,recimo u Odesi ili višegodišnja bombardovanja Donjecka...,zločine nad da Srbima diljem bivše Juge.Utripovalo to da je njena reč bitna,ali ko zna ko je gura i plaća,vreme će pokazati ko se savija a ko ostaje prav.

Jovisa

24.02.2023 11:00

Dobar dil sa Behtelom joj je omogucio da se dobro okoristi.I ostala muljanja su se dobro isplatila. Doci ce vreme kada ce to morati u Zabeli da odradi.

Vrabac57

24.02.2023 11:15

Nekadašnja ministarka je zaboravila št je nama Zapad uradio sa Kosovom i Metohijom. To nije osvajački rat. Neka se stidi sama sebe i svojih stavova.

JUGO

24.02.2023 11:19

Zaborvila je da kaze ta nasa bivsa ministarka,ko je napao Srbiju ubijao rusio nase fabrike mostova bez ikakih odobrejna od FN i sad ona hoce da ide na njihovu strano od koga je srpski narod bio navise bio napadnut to mis vi znamo koje ubijao Srpski narod nase mladice i omladinu decu itd svih tih ratova i sta je Srbija bila kriva kad je bila napadnuta kazi tim ljudima koji su ti terroristi sveta ubijali njihovu decu i zasto USA Nato EU te su drzave ucinile genocid nad covecanstvom i ubili najvise neduzne ljude na ovome svetu,ako se tebi ide u EU selise u EU drzavi nisu ti daleko niko ti nebrani niti ce plakati za tobom.

Dragi

24.02.2023 11:21

Kako ne spomenusre i neosudiste te vaše prijatelje koji su nas zverski bobardovali koga je to Srbija napala,dali Srbija sama sebi amputira deo teritorije ili su to vaši kvazi prijatelji nažalost oni nemaju prijatelje oni imaju interes