Vuk Jeremić
Foto: Alo/Rajko Ristič

Nož u leđa prijatelju! Lider Narodne stranke Vuk Jeremić koji je do guše upleten u ozbiljnu korupcionašku aferu u Americi nedavno je bio u tajnoj poseti Vašingtonu gde je pokušao da se nagodi sa tužilaštvom da svedoči protiv Hantera Bajdena, sina predsednika SAD, s kojim je prethodnih godina sklapao prljave poslove i uzimao milione, saznaje Alo! od izvora bliskih Narodnoj stranci.

Nakon što su republikanci do detalja raskrinkali i izneli u javnost njegove mahinacije s Hanterom Bajdenom, kome je pomagao da sklapa prljave poslove sa uticajnim ljudima iz Kine, pred američkim pravosudnim organima pokrenut je ozbiljan postupak, a Jeremić je uporno odbijao da sarađuje u istrazi i odlučio da se pravi mrtav.

DVA DILA

Međutim, čini se da je shvatio da je vrag odneo šalu i odlučio da pokuša da se spase ćorke tako što će tužilaštvu ponuditi informacije o svom poslovnom partneru.

Naši izvori kažu da je u celoj ovoj priči najzanimljivije ko je Jeremiću ponudio finansijski pomoć i kontakte u SAD da izvede ovu akciju.

- Verovali ili ne, u pitanju je Dragan Šolak, koji, naravno, to ne radi zato što voli i ceni Jeremića nego isključivo zbog sopstvene koristi. Deo dila koji je Jeremić sklapao uopšte se ne tiče Bajdena i afere nego je tražio od Amera da pritisnu Engleze da se Telekomu oduzme licenca za Premijer ligu i u ponovnom odlučivanju dodeli United mediji - otkriva naš izvor iz opozicione stranke.

šolak

EPA/VINCE MIGNOTT

 

 

Kako dalje navodi,  Šolak čak pokušava preko svojih veze da Telekom stavi na listu sankcija, što bi automatski značilo raskidanje ugovora sa Premijer ligom, ali i sa stranim njuz kanalima (Euronews, Bloomberg, Newsmax Adria).

- Zato je Šolakov potrčko Jeremić otišao u SAD ne samo da spasava sebe već i da svom finansijeru pomogne da povrati poljuljani ugled i bogatstvo - kaže naš odlično obavešteni izvor.

TRAGOVI NOVCA

Predstavnici republikanaca u američkom Kongresu su objasnili detaljnu šemu na koji način su Jeremić i članovi porodice Bajden dobijali milione dolara, kao i na koji način su pokušavali da sakriju tragove novca, uz konstataciju da sada nadležni organi moraju da deluju i ne mogu više da guraju pod tepih ovu dokazanu korupciju.

Jeremić je, kako smo već pisali, još pre nekoliko meseci dobio zvaničan poziv da svedoči u istrazi koju sprovodi odbor američkog Kongresa o poslovima članova porodice američkog predsednika Džozefa Bajdena, što je on odbio, pravdajući se time da su u pitanju politički obračuni u SAD.

VUK BESRAMNO PRIZNAO: Protesti opozicije idu na ruku Kurtiju, a na štetu Srba na KiM

Vuk Jeremić otvoreno je u jednoj emisiji na televiziji Nova S pričao o tome u kakvim problemima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u borbi za zaštitu interesa Srbije i života Srba na Kosovu i Metohiji, a sve zbog takozvanih protesta protiv nasilja, koje organizuje prozapadna opozicija u Srbiji kojoj pripada i njegova stranka.

- Priština koristi ovakvu fluidnu situaciju da napravi nekoliko agresivnih koraka napred da bi Kurti jednog dana, kad Vučić stabilizuje situaciju u Beogradu u Skupštini i na ulicama, ponudio kao ustupak vraćanje par koraka unazad, a što je zapravo ista ona situacija kao pre eskalacije! Vučić u zadnjih mesec-dva dana nema kontrolu nad Srbijom i KiM kao ranije, imaju ROSU na severu, imaju hapšenja Srba... što nije bilo moguće pre par meseci! Srbi su danas manje bezbedni, a sve zbog političkih problema koje Vučić ima u Beogradu! To kockarski tip kakav je Kurti koristi za sebe! - naveo je Jeremić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Vera

17.06.2023 08:37

Jeremic vise nece moci da bezi od svih pocinjenih nedela vec ce za njih odgovarati.

Jovan

17.06.2023 08:39

Na kraju se uvek sve sazna pa tako i sve Jeremiceve pokvarene i sumjive radnje polako izlaze na videlo.

Ljuba

17.06.2023 08:41

Jeremic ne zasluzuje nista sem zatvora i nadam se da ce uskoro biti iza resetaka.

Deki

17.06.2023 08:42

Jeremić tezak lopov ,sreca pa nikad nece vise doci na vlast u Srbiji.