Grenel u Novom Sadu
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Ričard Grenel, bivši Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine na obratio se se na otvaranju debate u organizaciji Centra za društvenu stabilnost. Tom prilikom Grenel je istakao: 

- Veliko je zadovoljstvo biti u Novom Sadu po prvi put. Bio sam u Srbiji više puta, i rekao sam zaista želim da odem u Novi Sad. Čuo sam mnogo lepih stari o ovom gradu. Nažalost ovde sam došao samo na kratko, ali obećavam da ću se vratiti i da ću provesti više vremena sa svima vama. Hvala vam što ste došli i nadam se da vas neću razočarati pruženim odgovorima - rekao je Ričard Grenel.

Na snimku možete videti da je Grenelovo uvodno obraćanje kao i da je  dočekan u Novom Sadu uz gromoglasnan aplauz.

Grenel je istakao da on ima tu privilegiju da stvari posmatra bez emocija, jer njegovi članovi porodice nisu nastradali na našim prostorima. Istakao je da zbog toga ga neki osuđuju da "nema emocije" ali on misli da je to u neku ruku prednost jer može da inicira napredak.

- Ja nisam živeo ovde, ja nisam doživeo da mi ubijaju članove porodice i ja nemam te emocije. I mislim da je uredu za Albance i Srbe da me pogledaju i da kažu: "Ovaj čovek je neosetljiv, on to ne razume". Sve to razumem i mislim da je to fer kritika. Ali u isto vreme moja poruka prijateljima iz Srbije i Albanije jeste da ima prednosti biti "novi čovek". Imam privilegiju u tome što nisam imao članove porodice koji su ubijeni, nemam emocije iz prošlosti. Imam mogućnost da pogledam situaciju i kažem: "Da li možemo da pogledamo u napred". Da li možemo da nastavimo napred i da nas ne koči ljutnja iz prošlosti. Znam da je to neverovatno teško -  naglasio je Grenel.

Na naše pitanje kako komentariše poteze i politiku prištinskog političara, Grenel je rekao da Kurti zaslužuje sve kritike koje ovih dana izgovara na njegov račun.

Međunaronda zajednica mora da bude mnogo zešća prema Aljbinu Kurtiju, poručio je za Alo! Ričard Grenel.

Grenel smatra da je na potezu međunardna zajednica.

- Moraju da ga pritisnu mnogo jače, moraju da se raspišu izbori... Pritsci na Kurtija moraju biti mnogo zešći - rekao je Grenel za Alo. 

Ceo odgovor Ričarda Grenela za Alo! možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO

@alo_portal Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje proslavi osnivanja SNS stranke! 🇷🇸 #alonovine #alo #sns #snsstranka #srbija #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading