AFD
Foto: EPA/EPA

Realcija je usledila nakon teksta koji je objavio nemački tabloid Bild, o dvojici srpskih državljana koji su pretukli lekara u novogodišnjoj noći. Navodno - lekara su pretukli jer su im "trećeg brata ostavili dugo da čeka".

"Ne postoje reči za ovaj zločin: trojica Srba su u hitnoj pomoći pretukli doktorku, a zatim napali medicinsku sestru. Sa AfD (na vlasti) Srbi bi odavno bili vraćeni u domovinu", navedeno je iz AfD kao reakcija na vest.

AFD

EPA

 

 

Tvit nemačke opozicione stranke preneli su i mediji u Srbiji, ističući da je, ukoliko AfD dođe na vlast, proterivanje iz Nemačke sudbina Srba koji žive u toj zemlji.

Kako bilo, tvit je zabrinuo brojne državljane Srbije koji borave u toj zemlji, s obzirom da se radi o stranci koja je širom prozapadne medijske scene obeležena kao "ultradesničarska", "nacionalistička", a neretko je porede i sa nacistima.

Zato smo postavili pitanja Alternativi za Nemačku, tražeći odgovor - hoće li zaista proterivati Srbe ako dođu na vlast u toj zemlji?

AfD

AfD

 

 

Ovo je njihov (politički korektan) odgovor.

Za šta se zalaže AfD?

"Naši zahtevi za "imigraciju, integraciju i azil", koji su ostali nepromenjeni u osnovnom programu od 2016. godine i naravno u skladu sa slobodno-demokratskim osnovnim poretkom, su sledeći (izvod iz poglavlja 9):

AFD

EPA

 

 

- Potpuno zatvaranje spoljnih granica EU.

- U regionu porekla izbegličkih kretanja, kao što je Severna Afrika, centri za zaštitu i azil se osnivaju u sigurnim zemljama. Tek nakon priznavanja razloga za zaštitu biće moguće bezbedno putovanje u Nemačku.

- Moraju se uvesti stroge lične kontrole na svim nemačkim granicama gde se trenutno (i dalje) odvija neregulisana imigracija kako bi se sprečio ilegalni prelazak granice.

- Pojedinačno osnovno pravo na azil treba da bude zamenjeno ustavnom garancijom zakona o azilu. Pravo na azil se više ne sme zloupotrebljavati kao sredstvo za masovnu imigraciju.

Mere koje predlaže AfD

- Najvažnije mere za podsticaj i odvraćenje imigracije u nemački društveni sistem putem zakona o azilu je nedostatak sprovođenja obaveze napuštanja zemlje prema strancima koji nemaju ili više nemaju pravo da ostanu.

AFD

EPA

 

 

- Svi tražioci azila koji su zakonski odbijeni moraju biti odmah izvedeni iz zemlje, osim ako dobrovoljno ispoštuju relevantne zahteve da napuste zemlju.

- Strancima koji su po zakonu obavezni da napuste zemlju ne mogu se dati podsticaji da ostanu u isto vreme. Između ostalog, njihova socijalna pomoć mora se odmah svesti na zakonski dozvoljeni minimum naknada u naturi.

- Mora se sprečiti direktna imigracija u društvene sisteme. Zalažemo se za umerenu legalnu imigraciju iz trećih zemalja na osnovu kvalitativnih kriterijuma. Fokus je na interesima Nemačke kao države blagostanja, ekonomske i kulturne nacije.

- Svaki imigrant ima neizostavnu obavezu da se integriše; mora da se prilagodi svom novom domu, a ne obrnuto. Svako ko odbije da se integriše mora biti sankcionisan i na kraju gubi pravo boravka.

- AfD suštinski odbacuje "dvostruki prolaz", odnosno sticanje nemačkog državljanstva uz istovremeno zadržavanje ili sticanje drugog državljanstva, iako to ne isključuje osnovane posebne slučajeve.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Perica

12.01.2024 16:26

Samo polako vratiće vas rusi na fabrička podešavanja.