Sanja Radojević Škodrić
Foto: Alo/Alo

Kako je istakla, najvažnije je da niko od pacijenata i od osoblja nije povređen i da su zahvaljujući brzoj reakciji zaposlenih i vatrogasne službe, svi koji su se u trenutku izbijanja požara nalazili u zgradi bolnice, odmah evakuisani u obližnje hotele. 

"Država će učiniti sve da se posledice požara otklone u najkraćem mogućem roku i da se Čigota, koja je važna za ceo region i za celu Srbiju, što pre vrati normalnom radu. Dok se ne steknu uslovi za nastavak rada, ambulantni deo će preuzeti ambulante doma zdravlja Čajetina na Zlatiboru i u Čajetini, tako da zdravstveni deo neće prekidati rad", naglasila je Radojević Škodrić posle obilaska bolnice i sastanka sa rukovodstvom zdravstvenih ustanova iz Užica i iz Čajetine, i sa predsednikom te opštine Milanom Stamatovićem.

Prema njenim rečima, pacijenti koji dolaze na rehabilitaciju u narednom periodu biće preusmereni u šest drugih banja u Srbiji - Selters, Kanjižu, Ribarsku, Bukovičku, banju Koviljaču i u bolnicu Merkur u Vrnjačkoj banji.
Direktorka RFZO je zahvalila  svim zaposlenima službama i građanima koji su samoinicijativno učestvovali u gašenju vatre i pokazali humanitosti i solidarnost.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading