Miroslav Aleksić
Foto: Printscreen/Printscreen

Printscreen

 

Poslanici s Đilasove liste koja besramno nosi naziv „Srbija protiv nasilja“ i juče su u Skupštini Srbije pokazali da većih nasilnika od njih samih nema! Kao što smo već i navikli, pravili su cirkus, divljali, a u jednom momentu su se zateleli na predsedavajućeg, matematičkog genija Stojana Radenovića, čoveka od skoro 80 godina. Više njih, poput besne rulje, pojurilo je ka govornici, a Miroslav Aleksić je tom prilikom nasrnuo na pripadnike obezbeđenja koju su pokušali da ih obuzdaju, udarivši jednog od njih. Zbog tog incidenta, sednica Skupštine čija je tema bila izbor predsednice parlamenta i ostalih skupštinskih tela prekinuta je. Nastavljena je malo kasnije, ali predstavnici opozicije nastavili su po starom omalovažavajući tu važnu državnu instituciju i pokazujući na taj način kako bi oni vodili zemlji u postupali prema političkim neistomišljenicima ukoliko bi, ne daj bože, došli do vlasti.

Bilo je kočijaških psovki, najstrašnijih uvreda, a pošto je sednica nastavljena, poslanici opozicije su, dok je govorio šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, udarali u klupe i duvali u pištaljke.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Vladimir Orlić obratio se poslanicima nakon ovog skandaloznog ispada opozicije i istakao da njima veća kazna od ovoga u šta su se sami pretvorili nije potrebna.

- Videla je cela Srbija ko su siledžije, divljaci, huligani i nasilnici najobičniji. Je l’ vas nije sramota? - rekao je Orlić, pa nastavio:

Miroslav Aleksić

Printscreen

 

 

- Na čoveka koji je za svako poštovanje, da se zalećete kao rulja najobičnija, je l’ vas nije sramota da se tako ponašate? Malo vam je bilo da kidišete na žene, da ženi razbijete glavu na ulici zato što nosi obeležja SNS, da razbijete glavu nekome zato što nosi ime Aleksandra Vučića. Nego ste našli na Stojana Radenovića, kom niste dostojni vrata da otvorite, niti kaput da pridržite, bednici jedni najobičniji, njega da napadate, pa treba da vas je sramota sve zajedno. I vas, i sve koji vas poznaju. Bruko i sramoto jedna - rekao je on.

Orlić se zatim obratio Stojanu Radenoviću, koga je „zamolio“ da poslovnik ne primenjuje strogo prema opoziciji, jer kako je već rekao, sami su sebi najveća muka i najveća nevolja.

- Ne morate, gospodine predsedavajući, vi ovaj poslovnik primenjujete strogo prema njima, ovakvi kakvi su, ponoviću, sami su sebi najveća muka i najveća nevolja, al’ Srbija ne da da je gaze, Srbija je sama rekla, zato je birala Aleksandra Vučića, slobodu, dostojanstvo i poštovanje, a vas, najgore od najgorih poslala tamo gde vam je mesto. Ostaćete tamo, zadržaćete se neko vreme, a bojim se što se tiče vašeg političkog veka, doveka.

Skupština

printscreen/rts2

 

 

Iako je opozicija uvek tvrdila da ih obezbeđenje u skupštini maltretira i sprečava da rade, juče se pokazalo da je njihovo prisustvo bilo više nego neophodno, s obzirom na to da bi opozicija da nije njih, fizički nasrnula na čoveka od 76 godina, a ko zna kako bi prošli ostali.

 

DNO DNA Jovanović lažima

 probao da vadi Mikija

Nekadašnji patriota, lider koalicije NADA Miloš Jovanović pokušao je lažima da opravda divljački postupak svog novog pajtosa Mikija Aleksića tvrdeći sa nije bilo nikakvog nasilja, te da niko nije udario pripadnika MUP-a niti nasrnuo na Radenovića, međutim, snimci koji su se pojavili i na kojima se jasno vidi šta se desilo, uspešno su ga demantovali.

 

Jovanović: Ovakvi incidenti nedopustivi!

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović osudio je nasilje koje su demonstrirali predstavnici opozicije.

- Duboko osuđujem nasilje koje su u Narodnoj skupštini demonstrirali licemerni predstavnici opozicije koji se, po njihovim rečima, bore za „Srbiju protiv nasilja“. Takvo ponašanje je potpuno neprihvatljivo u demokratskom društvu i direktno ugrožava raspravu u najvišem telu zakonodavne vlasti. Incidenti poput ovih, kao što je pokušaj napada na predsedavajućeg Stojana Radenovića i pripadnike obezbeđenja, apsolutno su nedopustivi i diskredituju institucije Srbije. Ovakav vid nasilja dodatno polarizuje naše društvo i šteti miru i stabilnosti - izjavio je Jovanović.

Zavetnica: Čine sve da bi došao

strani faktor da zavede red!

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je juče da se ovakvim ponašanjem opozicije u Skupštini ide ka tome da se kiriminalizuju institucije i da se putem medija stvori utisak da u Srbiji vladaju anarhija, haos, bezakonje, da je država urušena, nestabilna i da zbog toga ovde treba da dođe neki strani faktor koji će da zavede red.

- To su vrlo opasne stvari, sudeći prema tome da smo se mi vekovima borili da imamo svoju političku nezavisnost, da imamo svoju državu i da bez obzira kakva trvenja između nas bila, niko ne dovede u pitanje da je Srbija samostalna i politički stabilna država - naglasila je ona.

Mali: Vlast se ne osvaja

uličarskim ponašanjem u Skupštini!

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je juče da se vlast osvaja na izborima, a ne „uličarskim ponašanjem u Skupštini“.

Ministar je na svom Instagram nalogu naveo da „opozicija teži nedemokratskom osvajanju vlasti koje rezultira nasiljem u Skupštini“.

- Dokle ćemo više da šaljemo blamantne slike u svet iz Parlamenta, mesta na kome bi morala da se ispisuje moderna istorija parlamentarne demokratije? Za svaku osudu je ponašanje kog se stidi svaki pristojan čovek. Vlast se osvaja na izborima, rezultatima, programom, idejama i vizijom razvoja, ne uličarskim ponašanjem u Skupštini. Stidite se - poručio je Mali.

 

 

BRNABIĆEVA PATOSIRALA ĐILASA:

Kako ste od odmarališta za decu

 napravili kuću Velikog brata?

Kandidatkinja za predsednika Skupštine Srbije Ana Brnabić patosirala je i razmontirala šefa opozicije Dragana Đilasa, koji se juče kao poslanik prvi put javio za reč i ispričao bezbroj nebuloza.

- Ogromna mi je satisfakcija da konačno vidim Dragana Đilasa, koji se svaki put krije iza ovih ljudi, a najviše Marinike Tepić i Miroslava Aleksića. Da vas konačno pitam, kako može da postoji čovek koji kao gradonačelnik otme odmaralište od dece i uzme ga da napravi kuću Velikog brata, da bi se on kao gradonačelnik bogatio? Satisfakcija mi je da vas konačno pitam kako živite sa tim?! Vi pričate o dukserici Andreja Vučića, a vi ste prijavili da ste se bogatili 172.000 evra svakog dana? Dragi građani, 172.000 evra svakoga dana, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, iz godine u godinu. Minimalna plata za vas, dragi građani, bila je tada 150 evra, a prosečna plata 333 evra. Vi se sada pojavljujete ovde da nešto pričate, sram vas bilo - rekla je Brnabićeva.

Ona je podvukla da je Dragan Đilas damo u jednoj stvari u pravu - da nije isti kao Aleksandar Vučić.

- U pravu ste, nebo i zemlja je razlika između vas i Aleksnadra Vučića. Crno i belo. On kad da svoje ime jednoj listi - ona pobedi. A vi ste jedini lider opozicije na svetu koji svojoj stranci ne sme da pozajmi ime jer će ona uvek izgubiti - rekla je Brnabićeva, i dobila gromoglasan aplauz u skupštini.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (61)

Loading
Moma

20.03.2024 07:14

Sve ih pohapsiti i zabraniti im trajno da kroče u Skupštinu.

Nenad

20.03.2024 07:15

Sve te nasilnike u ludnicu pa u zatvor.

Maja

20.03.2024 07:17

Kako ga nije sramota. Pa zar nema putovanja bar prema njegovim godinama

Milica

20.03.2024 07:17

Mika je nasrnuo na čoveka koji mu za malo može i deda biti.

Vesna

20.03.2024 07:18

Aleksić mora da snosi odgovornost zbog svog prostakluka.

Milica

20.03.2024 07:18

Ono o čemu smo slušali mesecima u nazad sada smo videli na delu

Jelena

20.03.2024 07:19

Ja sam šokirana dozom nasilja i primitivizma od strane opozicije.

Denis

20.03.2024 07:19

Smatram da bi Miroslav Aleksić morao da bude kažnjen u skladu sa poslovnikom.

Milica

20.03.2024 07:19

Radenović je čovek od ugleda i pozivanja a na njega nasrću primitivne budale

Nena

20.03.2024 07:21

Ovi stvarno nisu normalni,ali bez sale! Neka ih neko posalje na terapiju da nauce da kanale bes... uzas! Ne mogu verbalno da postignu nista,da se normalnim dijalog izbore za svoje stavove,pa nasrcu... jadni su!

Рада

20.03.2024 07:23

Бахатост и безобразлук обично су неприхватљиво понашање које може нарушити односе и атмосферу у друштву.

Ина

20.03.2024 07:24

Алексићево понашање често произлази из недостатка поштовања према другима и недостатку емпатије према сопственој држави.

Маја

20.03.2024 07:26

Важно је истаћи да све негативне последице вандалког понашања Алексића имају веома лош утицај на друштво

nikola

20.03.2024 07:27

evo kako se opozicija bori protiv nasilja

Зоран

20.03.2024 07:28

Алексић мора да зна да бахатост и безобразлук могу уназадити друштво и односе међу људима, стварајући негативну околину и недостатак хармоније. Али нажалост овај вандал тога уопште није свестан.

Sara

20.03.2024 07:28

Ovakvo ponasanje opozicije je nedopustivo.

Оља

20.03.2024 07:30

Важно је осудити такво понашање и самог Алексића, треба радити на промоцији поштовања, уважавања и мирног дијалога што је свакако недостижно за лоповску опозицију.

ana

20.03.2024 07:31

koja sramota napadati coveka ok 80 godina

Zeljko

20.03.2024 07:33

Ponasanje opozicije je za svaku osudu!

jovan

20.03.2024 07:34

To su oni neka manjina im je dala mogucnost da udju u skupstinu i pokazu kakvi su

jovan

20.03.2024 07:35

Nista cudno kad je tu Djilas i njegovi dupelisci

Ruska bokerica

20.03.2024 07:35

Zašto puštate nasilnike u skupštinu Srbije napolje sa njima.

Ruska bokerica

20.03.2024 07:35

Zašto puštate nasilnike u skupštinu Srbije napolje sa njima.

Ruska bokerica

20.03.2024 07:36

Opozicija nije ni za planinu ovce da čuva skupština bi za opoziciju trebalo da bude samo san.

jovan

20.03.2024 07:36

To je ta Srbija protiv nasilja i izlazenje na ulice Beograda

mila

20.03.2024 07:37

Blago onima koji su za njega glasali ,i sad ovo gledaju

Ana

20.03.2024 07:38

Nista se drugo i ne moze ocekivati od ovakvih nasilnika,kao sto je Aleksic i Djilas.

Ruska bokerica

20.03.2024 07:38

Opoziciji treba udariti zabranu prilaska skupštini Srbije pod hitno na daljinu najmanje 5 kilometara.

Ruska bokerica

20.03.2024 07:38

Opoziciji treba udariti zabranu prilaska skupštini Srbije pod hitno na daljinu najmanje 5 kilometara.

mila

20.03.2024 07:38

Tako bi i zemlju da nam uredjuju, ali im nece ovo proci tek tako

mila

20.03.2024 07:40

Sta drugo ocekivati od ovakvog olosa kakav je Djilas ?

Ruska bokerica

20.03.2024 07:40

Pokazivati silu na starijeg čoveka mogu samo bedne sluge kukavice iz opozicije.

Ruska bokerica

20.03.2024 07:40

Pokazivati silu na starijeg čoveka mogu samo bedne sluge kukavice iz opozicije.

Zoran

20.03.2024 07:41

Zato su tu i usli, da sprovode Srbiju sa nasiljem

Ruska bokerica

20.03.2024 07:42

Nasilnici iz opozicije ušli u skupštinu naše države njih vezane treba u skupštini ako već moraju da budu da drže.

Zoran

20.03.2024 07:44

Je l ste zato hteli da preuzimate Srbiju, da ovakvi kao vi dobiju legitimitet, kakav to primem dajete ostalim ljudima, lose ponasanje za nekog ko bi hteo da nas predstavlja Djilase

Zoran

20.03.2024 07:45

E blago i ovima koji su glasali za Djilasa , kako li se tek oni ponasaju kuci

Dada

20.03.2024 07:45

Djilasovi poslanici samo prave haos! Nije im stalo do Srbije!

jovan

20.03.2024 07:46

i takvi bi da vladaju nasom zemljom, da nas vode u evropu, e pa nece !

Jelka

20.03.2024 07:49

Ovaj Aleksic je kolateralna steta Srbije!

Mare

20.03.2024 07:50

Za svaku osudu je ovo što Djilasovi poslanici rade u parlamentu

Ana

20.03.2024 07:50

To je odraz kulture opozicijskih pulena!

Ruska bokerica

20.03.2024 07:50

Besna rulja, iz opozicije pojurila je ka govornici kako bi se obračunala sa čovekom od skoro 80 godina Radenovica trenutno presedavajuceg skupštine Srbije sramota silnici veliki a bedne kukavice.

Vanja

20.03.2024 07:50

Opozicija je opet pokazala koliko je nasilna

Milica

20.03.2024 07:51

Đilasovci su prevršili svaku meru sa svojim ponašanjem, koji je za svaku osudu.

Mare

20.03.2024 07:52

Paradoks je da se Djilasova koalicija zove "Srbija protiv nasilja" a redovno demonstrira nasilje

Tijana

20.03.2024 07:52

Malo je reći da su prevršili svaku meru,ovo je čisto nepoštovanje ove ustanove.

Andjela

20.03.2024 07:52

Lepu sliku saljemo svetu,ove iz opozicije treba isterati napolje!

Veljko

20.03.2024 07:53

Bore se protiv nasilja a promolisu nasilje!