Siniša Mali
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Tim povodom, on se oglasio na svom zvaničnom instagram profilu i poručio:

- Danas smo održali još jedan u nizu sastanaka sa Misijom MMF-a u Srbiji sa Donalom Mekgetiganom na čelu, sa kojim sam razgovarao o aktuelnim kapitalnim investicijama u Srbiji.


U velikim projektima pronašli smo nove izvore rasta, ali nam je važno da zadržimo sve indikatore ekonomske stabilnosti i hvala na svim savetima kako da tokom ovih turbulentnih godina održimo do sada postignute rezultate.

Srbiji puno znači podrška međunarodnih finansijskih institucija budući da je smenjivanje i nadovezivanje svetskih kriza tokom protekle četiri godine pokazalo da nema mesta opuštanju te su saveti o održanju stabilnosti itekako dobrodošli.



Želimo da nastavimo sa javnim ulaganjima, da nastavimo da gradimo auto-puteve, pruge, saobraćajnice jer je to ono što investitorima treba, ali želimo i da ostanemo pragmatični, prema njihovim dosadašnjim preporukama.
Predstavio sam planove daljih kapitalnih ulaganja, daljih reformi i unapređenja u sistemu javnih finansija, sa naglaskom na digitalizaciji.

Misija MMF-a će se tokom posete Beogradu sastati sa svim relevantnim institucijama u Srbiji, a do kraja Misije koja se završava 26. marta planirana su još dva sastanka u Ministarstvu finansija - najavio je Siniša Mali.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading