NAREDNA 24 SATA SU PRESUDNA Predsednik Vučić i premijerka Brnabić se obraćaju naciji i pokreću "kineski scenario"

Saznajemo

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić
Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić obratiće se naciji sutra u 18 časova, saznaje Alo.rs

Prema saznanjima do kojih je došao portal Alo.rs teme obraćanja biće situacija u vezi sa korona virusom, Kosovo i Metohija, ali i dezinformacije iz Crne Gore u vezi sa respiratorima. 

Podsetimo, prethodno danas, savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević pomenula je mogućnost potpunog zatvaranja, odnosno stavljanja gradova po Srbiji u karantin. 

Radi se naravno o gradovima koje je predsednik Vučić već naveo kao najveća žarišta korona virusa.

- Beograd, Niš, Valjevo i Kikinda su najveća žarišta korona virusa. U narednih nekoliko dana donećemo odluku o eventualnim novim merama - rekao je predsednik Srbije tokom jučerašnjeg obilaska Štark arene gde se pakuje pomoć za najstarije građane Srbije.

Prema rečima savetnice predsednika Srbije, odluka o zatvaranju gradova po "kineskom scenariju" biće doneta u naredna 24 časa.

- To je ono što su učinili u Kini tokom epidemije korona virusa. Zatvore se gradovi koji su žarišta i niko ne može da uđe niti da izađe iz tih mesta, osim uz posebne dozvole koje se izdaju u izuzetnim slučajevima. Ne mogu sa sigurnošću reći kakva odluka će biti doneta jer se situacija menja iz minuta u minut - izjavila je Vasiljević za TV Prva.

Povezane vesti

  • Korisnik: dejan
    27/03/2020 - 13:52
    Apelujem na nadlezne da pod hitno zabrane upotrebu mobilnih telefona na javnom mestu, ljudi pricaju cak i u redovima, udju u prodavnicu (i to bez maske) i pricaju mobilnim! Ako Boga znate!
  • Korisnik: Nikola87
    26/03/2020 - 18:39
    Verujemo strucnom timu oni znaju najbolje!Svaka cast predsedniku na obezbedjenim respiratorima!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA