Akcija Oluja
Profimedia
Akcija Oluja

Profimedia

Akcija Oluja, Foto: Profimedia

Zapadni moćnici prećutno su Hrvatima odobrili i dali "zeleno svetlo" da sprovedu masovno etničko čišćenje Srba iz te države, posebno u vojnoj akciji "Oluja" 1995. godine!

Prema njenim rečima, progon Srba, odnosno etničko čišćenje koje su sproveli Hrvati, protekao je uz prećutnu saglasnost Evrope. Hrvati su veoma predano "čistili" osvojene teritorije. Uništili su i sravnili sa zemljom sva naselja u kojima su živeli Srbi. Nisu imali milosti ni prema nepokretnim starcima i staricama. I njih su ubijali! - podsetila je Guskova.

Sa njom je saglasan i ruski istoričar Dmitrij Okunjev, koji ukazuje na činjenicu da su Srbi bili prinuđeni da se brane od ustaškog terora.

- Sagledavajući događaje od pre 25 godina, podsećam da su upravo separatističke težnje Hrvata stvorile pogodno tlo za sve ono što je usledilo. Srbi su bili prinuđeni da se brane, iako su od strane hrvatskih i zapadnih medija odmah satanizovani i proglašeni za ekskluzivne krivce za sve ratne događaje u Hrvatskoj - naglašava Okunjev.

Akcija

Tanjug/Arhivska/Vladimir Dimitri

Akcija "Oluja", oluja, Foto: Tanjug/Arhivska/Vladimir Dimitri

- To je mrlja i svih onih u zapadnom svetu koji su najmasovnije etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata javno ili prećutno podržali. Posebnu sramotu za savremenu Evropu predstavlja to što je propustila svaku priliku da se odredi prema zločinu hrvatske države, koju je primila u članstvo EU uprkos sistemskoj diskriminaciji kojoj su preostali Srbi u toj državi svakodnevno izloženi.

Krajnje su licemerni zahtevi za poštovanje ljudskih prava koji se danas iz Brisela ispostavljaju kandidatima za članstvo u EU, kada se ima u vidu to da je Hrvatska pristupni proces okončala čak i bez povrata stanarskih prava prognanim Srbima - ističe Starović, piše Informer.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Ros

08.08.2020 19:40

Aj što je zapad dao zeleno svetlo, nego je Karadžić namerno predao kupres i grahovo pred pad krajine

Usud

09.08.2020 15:24

EU a posebno Nemacka (licemerna), nikada nije,niti ce ikada nesto dobro uciniti za Srbiju. To sto nisu reagovali na "bljesak " i "oluju" je podrzavanje i ucestvovanje u proterivanju i genocidu. Da su to nedaj Boze Srbi samo pomislili da urade hrvatima(namerno malo slovo), bila bi preko noci bombardovana. Toliko o EU i Merkelovoj.