Goran Vesić
Alo
Goran Vesić

Alo

Goran Vesić, Foto: Alo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da nije iznenađen što je opština Stari grad dovedena do bankrota, jer je, kako je rekao, od 2016. godine tom opštinom upravljao jedan od lidera opozicije Dragan Ðilas, koji je preko predsednka te beogradske opštine Marka Bastaća iz opštinskog budžeta plaćao stranačke aktiviste.

Vesić je na TV Pink rekao da je juče obišao opštinu Stari grad na poziv novog predsednika Radoslava Marjanovića kako bi se upoznao sa finansijskim stanjem i dodao da je bio zapanjen kada je shvatio da nema novca ni za plate.

"Zvali su me ljudi da pitaju da li je moguće da najbogatija opština u Srbiji nema za plate? Moj odgovor je da je moguće zato što je opštinom Stari grad vladao Dragan Ðilas, a gde god Ðilas vlada, tu pare iz budžeta nestanu", rekao je Vesić i podsetio da je Ðilas, kao beogradski gradonačelnik, ostavio 1,2 milijarde evra duga Beogradu 2013. godine.

Dragan Đilas; Marko Bastać

Vladimir Marković

Dragan Đilas; Marko Bastać, Foto: Vladimir Marković

On je istakao da je rukovodstvo te opštine u poslednje četiri godine dalo 200 mliiona dinara različitim agencijama preko kojih su, kako navodi, plaćali angažovane u Ðilasovoj stranci.

"To je petina budžeta Starog grada. Plaćali su i proteste. Nije bilo za plate zaposlenih ali je važno da se novac iz budžeta potroši za njegove stranačke aktiviste. Naravno da je već ušla inspekcija i da će biti podnete prijave, jer neverovatno je da potroše novac koji je bio predviđen za plate zaposlenih i da dovedu opštinu bukvalno do bankrota", rekao je Vesić.

Dodao je i da ga je iznenadilo i to što stanovnici opštine Stari grad nisu elektronski mogli da dobiju dokumenta, poručujući da će sada to biti promenjeno i da će nova vlast formirati uslužni centar na toj opštini.

PROČITAJTE JOŠ: