Džo Bajden
Foto: EPA/Printskrin/Alo ilustra
Džo Bajden

Foto: EPA/Printskrin/Alo ilustra

Džo Bajden, Foto: Foto: EPA/Printskrin/Alo ilustra

Njegova izjava dočekana je sa oduševljenjem u redovima poražene Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića pa su, nazivajući ga nadimkom - Dik, mediji bliski DPS, preneli njegove reči da "SAD zna za ulogu Srpske pravoslavne crkve, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori". Poručuje da makar i sledbenici Srbije bili na vlasti, ne mogu da ugroze prozapadni kurs Crne Gore.

- Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO i EU. Svesni smo da zvanični Beograd pokušava da izazove u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu devedesetih godina - rekao je Durban, šef spoljnopolitičkog komiteta Senata.

Džozef Ričard Durban

Foto: EPA

Džozef Ričard Durban, Foto: Foto: EPA

Iznoseći svoje viđenje pitao je i da li treba "podsećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. godine", očigledno prizivajući neko novo bombardovanje?! A, kako je naveo, može i da se dogodi da potpredsednica Kamala Haris poseti Crnu Goru i prenese poruke vlasti u Podgorici, ali i funkcionerima u Srbiji, Rusiji i Kini, jer predsednik Bajden "ispravlja loše poteze Donalda Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU".

A, ko je Durban? Rođen je u Ilinoisu. Američka javnost ga zna kao jednog od senatora koji je pisao Trampu da je kineski čelik naštetio domaćoj industriji. Glasao je za invaziju na Avganistan koja je otvorila niz napada Amerike po svetu.

Pročitajte još:

Komentari (4)

Slobodan

26.02.2021 15:59

Borice se covek do zadnjeg dolara koje dobija da pravi sr**a po svetu.

Gresni pop Milorad

26.02.2021 16:03

Ovaj šizofreni Ludak je u svom obraćanju zaboravio samo jednu stvar, a to je da okolnosti 1999-te i danas nisu iste. Zato neka njemu i ostalima bude jasno-Hegemon je mrtav!!!!

DEKI

27.02.2021 11:55

Prvo treba americi da se uvedu sankcije. da se nato protera iz sveta .A koga više zanimaju interesi amerike sada u svetu

maca

28.02.2021 19:26

Matora dzukela, treba da se skloni a ne da zaj..... nekog, tebe treba bombardovati