Marko Čadež
Tanjug/Zoran Žestić/Screenshot/
Marko Čadež

Tanjug/Zoran Žestić/Screenshot/

Marko Čadež, Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Screenshot/

-Zahvaljujem onima koji misle da smo pogodili, onima što veruju da smo preterali, promašili na pomoći u privlačenju pažnje na značaj čina kupovine domaćeg. Čuvarkuća je postala viralna. Proizvodi sa žigom rastu do 40%. Najveće hvala AUTORKI I AUTORU ZORANI KOSTIĆ I MIŠI OBRADOVIĆU - napisao je Čadež i dodao:

-Kritičare pozivam da se kao reditelji i tekstopisci uključe i daju svoje ideje. Hvala što birate domaće i čuvate Srbiju!

Čadež je potom u razgovoru za „Alo!“ otkrio koliko su ti spotovi koji imaju više od 360.000 hiljada pregleda koštali i šta je bio cilj provokativne kampanje.

 

Čadež je u daljem tekstu naveo pojedinosti o samom spotu. 

Čija je bila ideja da se naprave ovakvi spotovi?

- Ideja je moja i mojih najbližih saradnika!

Sadržaj je eksplicitan, šta ste želeli time da postignete?

- Asocijacije na spotove su pitanje mašte pojedinca, a mi smo postigli ono što i želeli! Uz pomoć znanih i neznanih korisnika potpuno besplatno svojim šerovima i komentarima, pozitivinim i negativnim, uspeli smo da za samo četiri dana naše spotove vidi više od 360.000 ljudi! I da potražnja u maloprodaji za proizvode sa oznakom Čuvarkuća porastu za jedan zavidan procenat. Hvala prijateljima sa Tvitera koji su svojim pomogli promovisanje projekata Stvarano u Srbiji i Čuvarkuće u kome je više od 600 proizvoda stvorenih u Srbiji.

Ko je snimao spotove i koliko su koštali?

- Spotove potpisuje Miša Obradović. Čovek koji je jedan od najpriznatijih vizeulnih umetnika na ovim prostorima, autor nekih od najboljih kampanja i fotograf ispred čijeg objektiva nije stao niko ko nema šta da kaže ili pokaže. Sve ostale je fotografisao. Svaki dinar uložen u ove spotove višestruko je opravdan što smo i pokazali. Svideli se spotovi ili ne, morate priznati da izgledaju svetski! I to smo uspeli, da uz pomoć proizvoda stvorenih u Srbiji, domaće pameti umemo da napravimo nešto što izgleda svetski. One najglasnije pozivam da nam se jave i učestvuju u sledećem promotivnom spotu, ovog puta kao reditelji i tekstopisci. Poziv je otvoren i hvala vam što birate domaće i čuvate Srbiju!

BROJKE:

Trajanje kampanje: 4 dana

Broj pregleda: 366.006

Rekorder: 125.000 pregleda na Tviteru ima sport koji počinje sa devojkom u crvenoj tkanini, koji je imao i najviše komentara

Ostali pregledi: Najviše pregleda bilo na Fejsbuku i Instagramu