Čedomir Jovanović
Tanjug, Dragan Kujundžić
Čedomir Jovanović

Tanjug, Dragan Kujundžić

Čedomir Jovanović, Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

- Milošević je slika od krvi i mesa naše tragedije. I dvadeset godina posle toga ja samo razmišljam od našem narodu. Masa sa Vidovdana je ista masa od 5. oktobra - kaže u gostovanju na "TV Prva" Čedomir Jovanović.

Upitan da li je nakon 20 godina promenio mišljenje o Miloševiću, Čedomir Jovanović odgovara:

-Ne. Nemam razumevanja za njegovu politiku i nema opravdanja za greške koje su apsolutno njegove. On nije bio čovek koji je razumeo šta se dešava sa zemljom, vreme u kom živi, kontekst - rekao je on.

- Želeli su svi. Svi su želeli mrtvog Miloševića koji će sutra biti fantastičan argument u ratu sa nama", a na pitanje zna li ko je taj čovek Jovanović je rekao da ne zna.

Banislav Ivković i Slavica Đukić Dejanović su u tom trneutku pomogli, kako navodi, i njemu i Miloševicu, ali i društvu.

- Mi jesmo opterećeni Miloiševićevom sudbinom, ali makar nije bilo one tragedije po kojoj smo tako prepoznatljivi - nismo hvatali jedni druge za vrat - rekao je Jovanović.

Dodao je da je on Miloševiću predložio da naprave dokument kojim će se njemu pružiti garancije.

- Rekao sam mu da su pre 100 godina ljudi sa vlasti odlazili kao Draga Mašin i Aleksandar Obrenović, a on ide u Hag. Mislim i da mu je mesto bilo u Hagu da mu se sudi za zločine - kaže.

Čedomir Jovanović otkriva šta je pisalo na tom papiru, za koji se smatra da je garantovao da neće biti isporučen u Hag.

- Pisalo je da se hapsi, navedeno je krivično delo, da će biti sproveden u Centralni zatvor i da se ne hapsi po nalogu neke druge zemlje i da neće biti isporučen sudu neke druge zemlje - objašnjava Jovanović.

Komentari (1)

stojan

11.04.2021 14:14

Cedo idiote sram te bilo cemu se pametan stidi budala se hvali