Sednica Skupštine
Alo.rs
Sednica Skupštine

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Poslanici će se danas naći u Skupštini Srbije gde danas počinje nova sednica sa više tačaka dnevnog reda, među kojima su i izmene Zakona o porezima na imovinu, koje predviđaju da se od 1. januara 2021. neće plaćati porez na objekte za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, kao i raspravu o izboru Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Skupština Srbije raspravlja danas o setu finansijskih zakona koje obrazlaže ministar finansija Siniša Mali.

Poslanici su današnju sednicu započeli minutom ćutanja kojim su odali počast preminulom patrijarhu Irineju, a nakon toga su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i republičkim organima.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlament mora da funkcioniše i tokom epidemije korone.

- Institucije moraju da funkcionišu - rekao je Dačić.

Među prvima je u parlament stigla narodna poslanica Jadranka Jovanović, a ubrzo za njom i Dragan Šormaz, Zoran Dragišić, Snežana Paunović, Samir Tandir. Stigli su i predstavnici Srpske napredne stranke predvođeni potpredsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Narodni poslanik Joška Broz je juče za "Alo!" otkrio da je koronu preležao u junu.

- Dvadeset dana sam bio pod temperaturom, u krevetu. Ja sam šećeraš, ali su mi pluća dobra, jer se bavim podvodnim ribolovom. Ako sutra u sali bude poslanika bez maske, ja ću reklamirati poslovnik i napustiti sednicu - poručio je on.

Pročitajte još:

Komentari (3)

sima d

24.11.2020 12:52

"..Ivica Dačić izjavio je da parlament mora da funkcioniše i tokom epidemije korone..." - Prljava demagogija - sada može da funkcioniše i tokom epidemije a u martu, aprilu i maju nije mogao !?

Lucky

24.11.2020 20:49

@sima d - Alo ,on tada nije bio prededavajuci. Bila epidemija ,rat ili bilo sta ,mora nesto i da radi.Skracebje radnog vremena za prodavnice je najgluplja moguca stvar,posevmo za vele markete. Narod mora da kupi potrepstine za zivot,vele trgovine ta rade 24 sata a na ulazu da stoje policajci i obezbedjenje koje ce brojati koliko ljudi ima u objektu i pustati samo onoliko koliko iz njega izadje. Uz obavezno uzimanje kartice sa brojem. Tako ce se izbeci guzve,ovako se samo stvaraju.Mnogo toga se moze

mirko m

25.11.2020 08:05

"Lucky - Prvo pročitaj tekst koji komentaršeš !! - Čovek nigde nije pomenuo Dačića nego komentariše funkcionisanje Skupštine. Ako sada može da radi normalno, mogla je i proletos kada je bilo mnogo manje i zaraženih i mrtvih !!