"VUČIĆ URADIO MNOGO ZA BANJALUKU" Draško Stanivuković o povelji "Počasni građanin" koja je dodeljena predsedniku Srbije

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljen je Ključ Grada Banjaluka sa Poveljom Počasnog građanina, a gradonačelnik Draško Stanivuković kaže tim povodom da je srpskom predsedniku upućen poziv da dođe na Dan tog grada, 22. aprila

Stanivuković i Vučić
Foto: Alo.rs/ Ilustracija

Stanivuković ističe da je Vučić uradio mnogo za Banjaluku, ne samo u vreme pandemije virusa korona, već i mnogo pre toga i zbog toga je banjalučka Skupština grada jednoglasno odlučila da mu dodeli Ključ grada sa Poveljom Počasni građanin.

Reč je, kaže Stanivuković, o više od 70 miliona evra raznih vidova podrške.

- Imamo nagoveštaj da će Vlada Srbije i Beograd biti partner Banjaluci i u drugim važnim projektima kako ove, tako i narednih godina, te da se politika zvaničnog Beograda prema Banjaluci ne menja, s obzirom na to da su se desile promene u Banjaluci, što je za nas važno - rekao je Stanivuković.

On je naveo da je Vučiću upućen poziv da poseti Banjaluku 22. aprila, na Dan grada, "uz razumevanje da ukoliko mu to obaveze ne dozvole taj poziv može da se odnosi i na 24. i 25. april".

- Radimo i na tome da stupimo u kontakt sa našim najvećim sportistom Novakom Ðokovićem, kojem je 2015. godine dodeljeno isto priznanje, ali mu nije uručeno zbog njegovih obaveza - rekao je Stanivuković, preneli su banjalučki mediji.

Povezane vesti

 • Korisnik: Slavica
  15/04/2021 - 10:47
  Odgovornom politikom postigli smo mnoge rezultate.
 • Korisnik: Mile Bambus
  14/04/2021 - 07:59
  Vidi momak ispravno i deluje mi iskreno. Verujem da ce imati divnu saradnju.
 • Korisnik: Milena
  14/04/2021 - 07:59
  Pored konkretne finansijske pomoći naš narod preko Drine dobro znaju da mogu da se oslone i zatraže pomoć od svoje braće iz Srbije. Dužnost najviših državnih funkcionera je da taj odnos još više učvrste i ojačaju saradnju. Priznanje Aleksandru Vučić je velika zahvalnost naše braće.
 • Korisnik: Slađa
  14/04/2021 - 07:40
  Zaslužno Vučić je uradio ogromne stvari za Republiku Srpsku ali region svi to cene.
 • Korisnik: IVANA
  14/04/2021 - 00:06
  Pored konkretne finansijske pomoći Banjalučani znaju da mogu da se oslone i zatraže pomoć od svoje braće iz Srbije.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA