Velja Nevolja
Alo!/Marko Metlaš
Velja Nevolja

Alo!/Marko Metlaš

Velja Nevolja, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Hapšenje pripadnika najsurovijeg kriminalnog klana, na čelu sa Veljkom Belivukom, izazvalo je pravi haos kako u podzemlju tako i na tribinima, te se ovih dana odvija pravi rat među navijačkim grupama koje imaju ambiciju da naslede klan Velje Nevolje.

Kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, kao mogući naslednici Velje Nevolje za prevlast na tribinama, ali pre svega u trgovini narkoticima, bore se dve grupe - „Grobari Vračar“ i „Vandal Boys“. Obe grupacije su, prema rečima naših izvora, pad Velje Nevolje doživele kao šansu da oni preuzmu unosne poslove i da zavladaju na tribinama.

- Grupa „Grobari Vračar“ je odavno na jugu. Interesantno je da ni sam Belivuk nikada nije napadao ovu grupu. Ili se nije usuđivao ili je ipak presudno to što su oni, prema dostupnim podacima, takođe bliski kavačkom kriminalnom klanu čija je centrala u Crnoj Gori. Ova grupa bavi se prodajom narkotika, a poznati su i po oružanim obračunima. Jedan od pripadnika ove grupe osumnjičen je i za pokušaj trovanja šefa suprotstavljenog škaljarskog klana - objašnjavaju naši sagovornici i dodaju da je u igri još jedna navijačka ekipa.

- U pitanju je grupa „Vandal Boys“, oni su bili uz Velju, odnosno pod njegovom direktnom kontrolom - ističu naši izvori.

Podsetimo, sredinom februara u javnosti je ponovo postao aktuelan audio-snimak na kojem se čuje Velja Nevolja kako disciplinuje navijačku grupu „Vandal Boys“. Na snimku se čuje kako glas govori: „Ja vam nisam Kimi, nisam Rade, sise jedne male!“.

„Vandal Boys“ su jedno vreme bili sa partizanovcima, ali su onda otišli od njih i prišli grupama na jugu, od kojih je glavna i vodeća bila Belivukova „Principi“.

Ako je zaključiti po ovom snimku, „Vandali“ su se pojavili sa svojim obeležjima i jedini su okačili slike, kako izgleda, uprkos dogovoru da se grupe ne ističu. Pominje se onda i njihova nedisciplina zbog kašnjenja, što je posebno izazvalo gnev osobe na snimku.

- Odakle vama ideja da se vi sami potpisujete? Svi idu kao grobari jug, samo se „Vandali“ potpisuju. Niko ne kači slike, samo „Vandali“ kače slike… Ja vam nisam Kimi, nisam Rade, sise jedne male! I sledeći put kad zakasnite, ima ja da vas bijem sve pojedinačno… Sram vas bilo! Sad makar raščistili i završili bilo kakav vid saradnje sa vama, završićemo ako treba, ali neće više biti po vašem! - besno je urlao Belivuk.

Vučić: Biće ubrzo rastureni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da ima mlađih kriminalnih grupa koje žele da nastave kriminalne delatnosti, ali je poručio da će ubrzo biti rastureni i iza rešetaka.

- Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da je vreme da nastave „slavna dela prethodnika“ i da truju decu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan način - poručio je on. Napomenuo je da su neki od njih već iza rešetaka tri-četiri meseca, i zahvalio građanima koji su verovali u državu da će biti jača od svih kriminalnih grupa na našem području, kao i pripadnicima MUP-a, BIA.

Komentari (1)

zagor

08.03.2021 07:13

Ma pohapsiti ta govna