Novica Tončev
Alo / M. Jošida
Irena Vujović

Alo / M. Jošida

Irena Vujović, Foto: Alo / M. Jošida

Odmah za njom, na posao je pristigla i „žena zmaj“ Anđelka Atanasković, a za njom je u zgradu Vlade Srbije ušla i Gordana Čomić, čiji je ulazak u Vladu za mnoge bilo veliko iznenađenje.

Anđelka Atanasković

Masonori Jošida

Anđelka Atanasković, Foto: Masonori Jošida

Članovi Vlade su ubrzano pristizali, ali samo se jedan zaustavio da se fotografiše ispred zgrade Vlade i ovekoveči trenutak kada je postao ministar. 

Bio je to Novica Tončev, potpredsednik SPS-a, koji će biti ministar bez portfelja, a za prvi dan na novom poslu pažljivo se spremao, pa je svoj stajling upotpunio crvenim maramčetom koje mu je virilo iz džepa sakoa. Kada su ga saradnici slikali socijalistu i on ušao u salu, sednica je mogla da počne.

Novica Tončev

Alo / M. Jošida

Novica Tončev, Foto: Alo / M. Jošida

Najveseliji ministar, ako je suditi po jučerašnjim fotografijama, bio je opet funkcioner SPS-a. Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nije skidao osmeh sa lica dok je razgovarao s Anom Brnabić, njegovom šeficom i novom-starom premijerkom, što govori o tome da je zadovoljan novom funkcijom. 

Inače, za generalnog sekretara Vlade postavljen je Novak Nedić. Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade povučeni su iz skupštinske procedure.

Članovi Vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima. Vlada Srbije je donela odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova. Srbija je u sredu uveče dobila novu vladu, za koju je glasalo 227 poslanika, protiv je bilo pet poslanika, a uzdržanih nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ: