Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

printscreen/youtube/Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen/youtube/Alo.rs

"Ono što će za nas biti najveći izazov su katolički uskrs i pravoslavni vaskrs. Molim naše ljude u dijaspori da razumeju da ne dolaze u našu zemlju”, kazao je on na konferenciji za štampu.

Rekao je da, ako se računaju ljudi sa severa Italije, Austrije, Nemačke, Svajcarske za pomenute praznike dođe oko 70.000 ljudi, što je, kako je dodao, već umanjena cifra, te dodao da treba računati da je među njima 3.000 do 4.000 inficiranih.

”To bi bio za nas kraj. Na različite načine ćemo to sprečavati, ako treba I potpunom blokadom granice”, najavio je Vučić.

Zdravstvo na prvom mestu

Čak 600 miliona evra je investirano u tri nova klinička centra, koja se nalaze u Beogradu, Vojvodini i Kragujevcu, zatim šest specijalnih klinika, kao i 19 opštih bolnica po Srbiji.

On je kazao da se u tom periodu očekuje pik kod nas, i da bi dolazak inficiranih bio najteži udarac na našu zemlju I narod.

Komentari (1)

Raders

14.03.2020 13:29

Poljska sutra zatvara granice za sve strance a za swoje gradualne koji se vracaju u Poljsku obavezan 14 dnevni karantin.Srbija treba odmah da uradi isto. Avionski i vozni saobracaj se zaustavlja takodje.Sve śkole takodje zatvorene.