HOĆE LI SRBIJA LEGALIZOVATI MARIHUANU? Ministar policije presekao i doneo odluku o kojoj će se još dugo pričati

Ministar je objasnio da Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika

Aleksandar Vulin, policijsk ispostava za bezbednost na rekama
Aleksandar Vulin, policijsk ispostava za bezbednost na rekama, Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsednik, marihuana neće biti legalizovana i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima pa i sa jednim džointom.

„Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju - kreneš od marihuane završiš na igli. Uvek ću u parlamentu ako se to postavi kao tema glasati protiv legalizacije marihuane“, rekao je ministar Vulin za TV „Pink“.

Ministar je objasnio da Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već da ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu i da je i dalje na listi opojnih droga.

Govoreći o rezultatima rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je da je zadovoljan i ponosan na rezultate koji su ostvareni u borbi protiv organizovanog kriminala i mafije i dodao da se policija jednakom snagom bori i protiv uličnog kriminala.

Ministar je ponovio da uspeh načelnika policijskih uprava meri po tome koliko su narko-dilera, džeparoša, nasilnika sklonili sa ulica i koliko su ulice gradova u Srbiji bezbedne.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo sprovodi akciju vraćanja policajaca pozornika na ulice, najpre u većim, a potom i u manjim gradovima, koji će biti tu za građane, koji će biti njihov servis, koga će svaki stanovnik bloka kojim patrolira znati i koji će znati sve svoje sugrađane i njihove probleme.

 • Korisnik: Pop
  04/05/2021 - 13:04
  Управу је јер зависност поспешује више него данашњи дуван у коме има доста хемијских садржаја који исто поспешују зависност. Прво канабисово уље уколико је лек он се приписује преко рецепта, значи и одговорност и онога који га препоручује. Контрола постоји и то уколико је лек. Међутим наркомани почну са тим, не као лек и кад почну зависити од тога прелазе на јаче дроге. И ту се јавља проблем у породици и друштву.
 • Korisnik: beba
  04/05/2021 - 12:58
  Iovako imamo suvise narkomana...Taman posla
 • Korisnik: 🥀
  04/05/2021 - 12:18
  Sve je to lepo ali marihuana nije droga, isto je govno kad ga okreneš sa jedne i s druge strane, a joint i igla nije isto nije ista kategorija.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA