SNS Voždovac
Društvene mreže/printscreen
SNS Voždovac

Društvene mreže/printscreen

SNS Voždovac , Foto: Društvene mreže/printscreen

Oni su u svom saopštenju naveli da su aktivistkinje napadnute dok su prolaznicima delili uskršnja jaja.

"Danas su napadnute omladinke Srpske napredne stranke OO Voždovac, dok su na štandu SNS-a na Banjici, građanima delile uskršnja jaja i materijal za farbanje jaja.

Razulareni napadač je nasrnuo u sred bela dana na devojke samo zato što su stajale na štandu sa stranačkim obeležjima i pokušao da se fizički obračuna sa njima, koristeći tom prilikom i staklenu flašu. Samo pukom srećom nisu povređene iako je na njih bačen stakleni predmet, ali su doživele veliku traumu.

Član OO SNS Voždovac, Goran Uskoković, koji je bio u obilasku terena naišao je u trenutku dok je pomahnitali napadač jurišao na uplašene devojke, pokušao je da ih zaštiti i tom prilikom nasilnik je upotrebio nož i nasrnuo na njega sa namerom da mu nanese teške povrede.

Nakon prisebne reakcije Gorana Uskokovića i okupljenih građana, napadač je pobegao, a devojke nisu povređene.

O ovom incidentu obavešten je MUP i u ovom trenutku radi se na tome da se napadač identifikuje i uhapsi.

Sramota je da se ovako nešto dešava na ulicama glavnog grada i da se u 21.veku oni kojima su puna usta demokratije na ovakav način obračunavaju sa političkim neistomišljenicima. Ovaj nasilnik mora što pre biti identifikovan i procesuiran po zakonu, kako bi to bilo upozorenje i poruka svakome ko pomisli da napadne bilo koju devojku ili ženu zato što podržava ili pripada bilo kojoj političkoj opciji.
Zahvaljujući reakciji kolege Uskokovića, koji se je ne razmišljajući o svom životu, svesno i hrabro izložio opasnosti, napadnute devojke nisu povređene,ali je sam kukavički čin napada flašama, pesnicama i nožem na mlade devojke za najoštriju osudu i kaznu.", stoji u saopštenju.