OTVORENO PISMO RUDOLFA HANSELA NEMAČKOM AMBASADORU U SRBIJI Nemci sprečavali Srbe da počine genocid?! Kakvo groteskno falsifikovanje istorije!

Pismo prenosimo u celosti.

Tomas Šib
Tomas Šib, Foto: Printscreen

Otvoreno pismo poznatog nemačkog psihologa dr Rudolfa Hensela ambasadoru Nemačke u Srbiji Tomasu Šibu:

"Gospodine!

Kao nemačkom državljaninu i dugogodišnjem prijatelju Srba, želim da Vam izrazim duboku indignaciju i neslaganje povodom izjave u intervjuu o ratu SAD i NATO i agresiji na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999, suprotnu međunarodnom pravu.

Izvinjenje srpskom narodu za ovo drsko ponašanje prema zemlji domaćinu najmanje je što očekujem od Vas.

Preselio sam se sa suprugom, penzionisanim srpskim diplomatom, iz rajskog Lindaua na Bodenskom jezeru u Beograd pre godinu i po. Kao Nemac, ne bih se više usudio da se pridružim zajednici svojih rođaka, prijatelja i poznanika ako ne bih zauzeo jasan stav prema vašoj izjavi, koju je meni, a verovatno i većini Srba, teško shvatiti.

Prema srpskim i nemačkim medijima, rekli ste – i to u vreme kad je srpski narod obeležavao 80. godišnjicu bombardovanja Beograda tokom Drugog svetskog rata – da je bombardovanje zemlje bilo „neophodno“ da bi se sprečila humanitarna katastrofa i genocid na Kosovu.

Kakvo groteskno falsifikovanje istorije!

Budući da sam već napisao nekoliko utemeljenih članaka o ovom mračnom poglavlju zapadne zajednice vrednosti, a posebno o bombardovanju zemlje izuzetno otrovnim i radioaktivnim uranijumom, koje je pored nebrojenih ubijenih i ranjenih tokom godina rezultiralo sve većim brojem karcinoma kod mladih i starijih, želeo bih samo da kažem ovo:

Zgrožen sam što se nemački diplomata bez ikakve potrebe upušta u jeftinu NATO propagandu i pitam se da li takav čovek može ostati ambasador.

Ali, o tome treba da odluče srpska vlada i srpski narod."

 • Korisnik: GG
  19/04/2021 - 17:45
  Na zalost predsednik je odlucio u ime svih gradjana Srbije.
 • Korisnik: sara
  18/04/2021 - 14:19
  Šta drugo reći, sve je rekao!!!. Zato, Veliko Hvala, Rudolfe, na iskrenim i toplim rečima!!!.
 • Korisnik: Trig
  18/04/2021 - 13:13
  Svaka cast.Sve receno.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA