Aleksandar Vučić
printskrin
Aleksandar Vučić

printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin

Vučić je rekao da su sve vakcine dobile odobrenje nadležnih agencija.

"Naš posao je bio da dobijemo što više vakcina. Naše agencije su morale da odobre za te vakcine i one su to uradile i počeli smo sa vakcinacijom. Veoma sam ponosan i mislim da je to dobro i za region. Ljudi su počeli da dolaze u Srbiji ne samo iz zapadnog Balkana. Nama to ne smeta. Mislimo da svako treba da primi obe doze vakcine i da bude spasen. Nemoguće je Srbiju odvojiti od regiona", rekao je Vučić.

On je istakao važnost i pomoći ljudima u regionu.

"Najbitnije pitanje je da li možemo da spasimo ljudske živote ili ne. Ako smo mogli da pomognemo nekome iz Sarajeva, Podgorice, Skoplja, to je u velikoj meri isto kao da smo to uradili ljudima iz Niša, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, iako smo odgovorni samo za njih. Ovo je naš region, to su naše komšije i dobro je ako mi možemo da pomognemo njima, to je dobro. Ako oni mogu da pomognu nama, mi ćemo biti zahvalni. Mislim da je to fer i da pokazuje da smo orijentisani ka budućnosti i da ne želimo da idemo u prošlost, da pričamo o problemima koji izazivaju podele. Ako možemo da uradimo nešto zajedno, to je dobro i to je veoma važno", rekao je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik je podsetio na dobar BDP koji je Srbiji omogućio da unapredi zdravstveni sistem.

On je najavio i da će Srbija dobiti vakcine iz Kovaks programa, te istakao da je Srbija na evropskom putu.

Komentari (7)

Sofija

31.03.2021 19:02

Врло сам поносна на Србију која успела подиће из пепла и сада је и неким стварима лидер

Julija

31.03.2021 19:22

Srbija je stvarno postigla veliki uspeh kada je nabavka vakcine u pitanju, takodje medju prvima smo krenuli sa imunizaciom stanovnistva, sto je od velikog znacaja za sve nase stanovnike.

Elena

31.03.2021 20:00

Drago mi je da ce u svet otici slika Srbije koja je uspesna u imunizaciji stanovnistva kao i da u ovom teskom vremenu pomaze i svoje komsije.

Slava

31.03.2021 21:43

Mogli su iskoristiti priliku da se vakcinišu kod nas!

ElezM

01.04.2021 02:00

@Slava - Naravno da mogu @Savo svima smo otvorili vrata naše zemlje to je dokaz koliko naša zemlja je humana i gostoprimljiva svakom ćemo rado pomoći lep gest naše zemlje zaista.

stevo

01.04.2021 09:12

@Slava - Pa da.Srbija je do sada pokazala solidarnost ali i humanost na delu..U prilog tome ide i cinjenica da smo pomogli i komsije sa vakcinama

Ivana

01.04.2021 10:21

Svi koji žele da se vakcinišu neka se vakcinišu, trebalo bi da se svi vakcinišu. Srbija mora da pobedi Covid 19.