Miloš Vučević i Dušan Novaković
Instagram
Miloš Vučević i Dušan Novaković

Instagram

Miloš Vučević i Dušan Novaković, Foto: Instagram

Gradonačelnik Novog Sada je istakao da je ovaj časni stari čovek od 83 godine je jedan od retkih živih logoraša preostalih iz tog pakla na zemlji.

- Imao je samo tri godine kada su ga zveri u ljudskom obliku odvele u Jasenovac i tako ga zauvek obeležile kao jednog od onih iz armije mučenika čija je nevina krv tamo tekla tih jezivih godina Drugog svetskog rata. Priče iz njegovih usta su strašne, gotovo neshvatljive normalnom umu, a ja sam stalno razmišljao da moraju da odjeknu jače i da dopru što dalje, da istina o Jasenovcu ne sme više nikada da se prećutkuje, umanjuje ili zaboravi.

Naši mladi moraju biti posebno svesni te svete epopeje našeg naroda, jer samo tako će i oni smoći snage da oproste i tako potvrde pobedu jasenovačkih mučenika nad jasenovačkim monstrumima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Hvala ti, deda Dušane, što si tu muku sačuvao od zaborava u knjizi "Između neba i zemlje", što si još sa nama, hvala ti što si danas našao snage u sebi da još jednom otvoriš dušu i sećanja i vratiš se na ono stradalo mesto odakle si ceo život bežao. Hvala ti, deda Dušane, imaš ti još toliko toga da ispričaš...

Pročitajte: