Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

-Predsednik Vučić i predsednik Putin su ovom prilikom razmenili mišljenja o situaciji na Balkanu i razgovarali o aktuelnim pitanjima strateškog srpsko-ruskog partnerstva, uključujući razvoj dijaloga na najvišem nivou. Dvojica sagovornika su potvrdili da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji, čija je saradnja zasnovana na međusobnom poverenju-stoji u objavi predsednika Vučića na Instagramu.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja, a predsednik Putin je pozdravio to čvrsto opredeljenje Srbije.

-Bez obzira na težinu i složenost svoje geopolitičke, vojno-bezbednosne i ekonomske pozicije, Srbija će štititi principe vojne neutralnosti i ostaće istinski i korektan partner Ruske Federacije-naglasio je predsednik Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i obavestio ga o razgovorima u Vašingtonu i Briselu. Predsednik Vučić i predsednik Putin su ovom prilikom razmenili mišljenja o situaciji na Balkanu i razgovarali o aktuelnim pitanjima strateškog srpsko-ruskog partnerstva, uključujući razvoj dijaloga na najvišem nivou. Dvojica sagovornika su potvrdili da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji, čija je saradnja zasnovana na međusobnom poverenju. Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja, a predsednik Putin je pozdravio to čvrsto opredeljenje Srbije. "Bez obzira na težinu i složenost svoje geopolitičke, vojno-bezbednosne i ekonomske pozicije, Srbija će štititi principe vojne neutralnosti i ostaće istinski i korektan partner Ruske Federacije", naglasio je predsednik Vučić. Predsednik Vučić je predsedniku Putinu izrazio zahvalnost na nepromenjivoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima za održavanje mira i stabilnosti u regionu. Predsednik Vladimir Putin je rekao da će Ruska Federacija pružati političku podršku Srbiji u njenim naporima za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i svoje spoljnopolitičke akcije koordinisati sa Srbijom, a sve sa ciljem zaštite međunarodnog javno-pravnog poretka. Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, ali da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 10, 2020 at 1:47am PDT

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu izrazio zahvalnost na nepromenjivoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima za održavanje mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vladimir Putin je rekao da će Ruska Federacija pružati političku podršku Srbiji u njenim naporima za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i svoje spoljnopolitičke akcije koordinisati sa Srbijom, a sve sa ciljem zaštite međunarodnog javno-pravnog poretka.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, ali da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veći od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte.

Pročitajte još:

Komentari (13)

anastasija

10.09.2020 11:25

Нисам ни сумњала да ће разговор овако протећи, Србија и Русија су истински пријатељи и тако ће и остати.

Marija

10.09.2020 11:25

Istorijska saradnja sa Rusijom, celicnog bratskog prijateljstva, uz nesebicnu medjusobnu podrsku!

Saša

10.09.2020 11:37

Odlično! Svaka čast!

Stanko

10.09.2020 11:48

Ništa i niko ne može narušiti bratske i prijateljske odnose Srbije i Rusije i Vučića i Putina.

savic petar

10.09.2020 12:10

Mi smo opredeljeni ka clanstvu u EU, gradimo dobar odnos sa SAD ali i odrzavamo nas bratski odnos sa Rusijom i nadam se da cemo ostati vojno neutralni u NATO savez nikada a vojnu borbenu gotovost ojacavati sa vojnom tehnikom iz Rusije!

Mitar Jovanović

10.09.2020 12:14

Rusija i Srbija su najveća pravoslavna braća i trebamo da sarađujemo na svim poljima od ekonomije,energetike pa do svega ostalog.

Darko

10.09.2020 12:15

Zaista lepo to što je Srbija uspela.

Zeljko85

10.09.2020 13:16

Zajvaljujući Vučiću i Putinu rusko-srpsko prijateljstvo i saradnja je na najvišem mogućem nivou.

Milanche

10.09.2020 13:50

Nadam se, da će nam Putin doći u posetu.

Sanja

10.09.2020 14:00

Veoma je važno da Rusija razume našu poziciju i da nas podržava.

Ana

10.09.2020 14:54

Zahvaljujuci dobroj komunikaciji sa Putinom nas predsednik je ucvrstio nasu vezu sa Rusijom!

Dejan

10.09.2020 15:05

Politika Aleksandra Vucica i njegovi diplomatski napori, najvise su doprineli jacanju saradnje sa Rusijom kao i ocuvanju tradicionalnih bratskih odnosa.

Tijana

10.09.2020 15:22

Nama je uvek važno mišljenje Rusije i to je odnos koji treba da negujemo. Rusija je nedvosmislen prijatelj Srbiji i njenom narodu, na tome treba da budemo zahvalni.