Ana Brnabić
Tanjug
Ana Brnabić

Tanjug

Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnbić izjavila je danas da očekuje od nadležnih institucija, od tela nadležnih za nadzor nad medijskim sadržajem, preko tužilaštva i svih drugih institucija - da hitno reaguju u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima na pretnje koje je Srđan Nogo uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, saopštio je SNS.

Kako je navela, radi se o čoveku koji se dičio nošenjem vešala na Terazijama, pretio smrću i ranije, nosio improvizovanu pušku ispred Narodne skupštine.

"Pošto ni u jednom takvom ranijem slučaju nije bilo adekvatne reakcije, danas ovaj talac sopstvenog ludila ide korak dalje i otvoreno, i bez ikakve zadrške, preti čitavoj jednoj porodici", rekla je ona.

Kako je istakla, takve pretnje kao društvo to ne smemo da ignorišemo jer je upravo, kaže, nedostatak reakcije na prethodne pretnje poslužio kao ohrabrenje da preti monstruoznije i bezobzirnije nego ikada.

"Poslednji je trenutak da povučemo liniju šta je dozvoljeno, a šta nije dozvoljeno u slobodnom demokratskom društvu. Nije dozvoljeno pretiti ubistvom, a posebno čitavim porodicama i niko nema pravo da to čini. To pravilo mora da važi za sve bez izuzetka", rekla je ona i dodala da je obaveza svih da se prema ovome odrede, jer, poručila je izostanak reakcije nije ništa drugo nego podrška "anticivilizacijskom činu".

Pročitajte još

Komentari (5)

Bane

26.11.2020 22:21

Ko ne bi voleo mirno da spava

Dragan

26.11.2020 23:02

AJDE DA VIDIMO DALI CE TA PRAVNA DRZAVA KONACNO DA PRORADI ,NE DA SE KAZNJAVAJU SAMO OBICNI GRADJANI ZA SITNE PREKRSAJE I PRIVODE. UHAPSITE TOG NOGA VEC JEDNOM ,ON JE ZASLUZIO DA VEC BORAVI NEKOLIKO GODINA U ZABELI PA JOS OVE PRETNJE ,BEZ DESET GODINA NEBI TREBAO DA PRODJE. IZAZIVANJE NEREDA ,PODSTREKIVANJE NARODA NA BUNT I NAPAD NA SKUPSTINU. PREDSEDNICE VLADE POKRENITE TUZIOCE ,POLICIJU A DOKAZE IMATE PA NE DA SE BRANI SA SLOBODE NEGO U ZATVOR

Ex faca

27.11.2020 08:41

@Dragan - A Vacić? Cvećka? Možda je bolje pustiti da laju i ne ujedaju, a da budu pod nekom vrstom prismotre i nadzora, nego, kao džihad teroristi, niko nije čuo za njih a naprave pokolj.

Ris

27.11.2020 04:49

Zakoni se prave i važe samo za običan narod.

sasa

27.11.2020 14:57

Ako ga ona ne zastiti, nece niko