Petar Petković
Kancelarija za KiM
Petar Petković

Kancelarija za KiM

Petar Petković, Foto: Kancelarija za KiM

Petković je nakon sastanka sa generalnim direktorom kompanije "Jumko" Branislavom Trajkovićem, pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Veselinom Kočanovićem i gradonačelnikom Zubinog Potoka Srđanom Vulovićem, kazao da su razgovarali o tome kako mogu dodatno da unaprede privredni razvoj u opštini Zubin Potok.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i Vlada Srbije, naveo je Petković, čini sve da pomogne i privredni razvoj srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

"Imamo i posebne programe za razvoj poljoprivrede, ali i privrede, nabavku opreme i ostalih proizvodnih linija. S tim u vezi, dogovrili smo i otvaranje nove proizvodne linije u kompaniji Javor što će omogućiti i otvaranje novih radnih mesta, ali i nove poslove koje će obezbediti s druge strane kompanija Jumko", kazao je Petković.

Petar Petković

Kancelarija za KiM

Petar Petković, Foto: Kancelarija za KiM

Prema njegovim rečima, to znaci da Kancelarija i Vlada Srbije razvijaju srpsku privredu.

"To znači da se svi zajedno borimo da dođemo do novih radnih mesta i da na taj način podižemo standard u srpskim sredinama", dodaje Petković.

Posebno zadovoljstvo je izrazio zbog toga što se radi o radnim mestima koja su namenjena ženama.

"S obzirom da na Birou rada i uopšte kada je reč o poslu žene teže dolaze do posla, ovo će biti prilika za naše žene na KiM da svojim trudom i radom, umećem i znanjem pokažu šta umeju i samim tim doprinesu i razvoju opštine Zubin Potok, ali i svojim porodicama i svojim domovima", navodi direktor vladine Kancelarije.

Petković zaključuje da će Kancelarija za KiM uložiti finansijska sredstva i podržati takav, ali i svaki drugi vid koncepta koji podrazumeva da se upošljavaju naši ljudi i na taj način otvaraju nova radna mesta na Kosmetu.