Zgrada Predsedništva
Nenad Vujanović
Zgrada Predsedništva

Nenad Vujanović

Zgrada Predsedništva, Foto: Nenad Vujanović

Nakon potresne ispovesti glumice Merime Isaković koja je navela Branislava Lečića kao njenog silovatelja, u Srbiji se podigla velika prašina kada se pojavila informacija da su studentikinje Fakulteta dramskih umetnosti prijavili profesora Nenada Prokića zbog navodonog seksualnog uznemiravanja.

Pojedinci koji već dugo učestvuju u javnom životu kažu da nisu baš preterano iznenađenji ovakvim saznanjima, jer je toga bilo i ranije. Čak tvrde da su iz tih odnosa, ne uvek predatorskih i nasilnih, rađanja i vanbračna deca.

Među njima je i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj koji kaže da su takve priče o seksualnim odnosima između profesora i studentkinja postojale dok je još on bio akademski građanin na Pravnom fakultetu. 

Govoreći o tome šta u takvim situacijama žena može da uradi, Šešelj je naveo da postoji samo jedan način da se razotkrije seksualni predator, a to je momentalna prijava odnosa. On potom dodaje da upravo zbog tog slučaj Merime Isaković nema veliku težinu, u pravnom smislu, jer je izuzetno teško bilo šta dokazati.

Šešelj se tokom gostovanja u jutarnjem programu na televiziji Pink dotakao i bombastičnih naslova u medijima o tome kako su filmadžije predatori. Naveo je pri tom, da to nije samo svojstveno filmskoj industriji, nego da toga ima svuda, ali se ćutanje nadoknađuje novcem.

- Tako imate jednog našeg političara koji ima tri vanbračna deteta. Nijednog nije priznao, ali je svakoj ženi platio izdržavanje deteta - rekao je on.

Iako je Šešelj pokušao da otkrije imena žena koje su zatrudnele sa uglednim političarem koji je obavljavo jednu od najviših državnih funkcija, ipak u televizijskom obraćanju nije bilo prostora za to.

Komentari (1)

on je

11.04.2021 11:52

I on je sumnjiv, udvarao se bezuspešno, ali ima veliku snagu i kaže sam vrhunski libido.