Nemanjina 11
Masanori Jošida
Nemanjina 11

Masanori Jošida

Nemanjina 11, Foto: Masanori Jošida

Većina aktuelnih ministarki iz tabora Srpske napredne stranke zadržaće svoje pozicije, tvrde naši sagovornici, a pridružiće im se još najmanje tri. Reč je o Maji Gojković, aktuelnoj predsednici parlamenta koja će gotovo izvesno stati na čelo Ministarstva kulture i informisanja.

Osim nje, ozbiljne kandidatkinje za ulazak u novu vladu iz tabora SNS-a, ako je suditi po pisanju medija, jesu i poslanica Marija Obradović i donedavna predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Broj žena u vladi mogao bi biti uvećan i ako deo vladajuće koalicije postane i SPAS Aleksandra Šapića. Prema našim saznanjima, SPAS će ministarsko mesto, ako ga dobije, poveriti Marini Raguš.

- Mi muškarci, kada nam je voda iznad glave ali uspemo samo malo da se dignemo, mi bismo opet da pokazujemo mišiće i pravimo neodgovorne poteze, a žene su mnogo razumnije i odgovornije, gledaju u budućnost - poručio je Vučić pre tri godine i još tada istakao da je uveren da će u budućnosti biti još veći broj marljivih žena u vlasti.

Politikolog Jelena Vukojičić za naš list navodi da je izuzetno pohvalno to što su žene konačno počele da dominiraju političkom scenom nakon što su decenijama, pa i vekovima bile potpuno skrajnute i potcenjivane...

Niš i Užice prvi put u istoriji dobili žene na čelu grada

Niš je krajem avgusta dobio prvu gradonačelnicu u svojoj istoriji, u pitanju je Dragana Sotirovski (SNS) koja će u naredne četiri godine biti na čelu ovog grada. Dr Jelena Raković Radivojević (SNS) prva je gradonačelnica u istoriji Užica.

Biće i novih muških lica

Nova vlada dobiće i muško pojačanje, u ministarskim foteljama, sprekuliše se, prvi put će se tako naći dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Privredne komore Marko Čadež i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

PROČITAJTE JOŠ




Komentari (2)

ljuba

18.09.2020 07:42

samo da ne ode Nela Kuburovic

Milan Karapandza

18.09.2020 12:57

Marko Blagojevic umesto Mihajlovicke.