"ODGOVOR 2021" Podignuta lovačka avijacija i helikopteri, PVO sistemi u pripravnosti, borbena vozila nadiru... Vučić: Ovo je naš faktor odvraćanja! (VIDEO)

Vučić je najpre prisustvovao prikazu na poligonu "Orešac" u 11 sati

Na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" danas se održala Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je najpre prisustvovao prikazu na poligonu "Orešac" u 11 sati.

Predsednik je potom, došao na izvođenje vežbe na poligonu "Pasuljanske livade" koje je počelo u 12.30.

Kako saznajemo, predsednik Srbije helikopterom je prebačen na poligon "Pasuljanske livade", gde se održao drugi deo vežbe "Odgovor 2021".

Po uspešnom završetku vežbe, predsednik se obratio medijima.

Vučić je čestitao svim pripadnicima vojske i policije.

- Ovo pokazuje da smo spremni da odgovorimo na svaku pretnju, a naročito u slučaju terorizma. Naše bezbednosne strukture su naš faktor odvraćanja svakog neprijatelja. Zato je važno da ulažemo u naš sistem bezbednosti - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se ne plaši nikakve prijave Haškog tribunala Savetu bezbednosti UN zbog toga što Srbija nije izručila Vjericu Radetu i Petra Jojića.

- Neka rade svoj posao, a mi ćemo svoj. Lično ću doći pred Savet bezbednosti da im odgovorim na to i da ukažem na licemerje Haškog tribunala - kaže Vučić.

Predsednik je ukazao da će država voditi računa o zaštiti životne sredine, ali da neće dozvoliti da postane zavisna od uvoza energije.

- Tražiće nam zelene izvore energije, a odakle nam zeleni izvori ako nemamo MHE. Ne možemo da koristimo vetrenjače, kažu ubijamo ptice. Ti svi zeleni izvori podrazumevaju da ćemo morati da zatvorimo Kolubaru i druge kopove, a odakle ćemo onda da proizvodimo struju? Na kraju bi trebalo da nas dovedu u situaciju da uvozimo struju, a taj film neće gledati. Moramo se pobrinuti da budemo energetski nezavisni - rekao je on.

Vučić kaže da je razočaran demobilisanošću naše elite koja se prema planu promene granica na Balkanu odredila, a da nije ni videla kakav je to predlog.

- Ja nisam video te mape, niti bilo kakav predlog. Postoje mnogi ljudi koji odmah skaču na pomisao da bi Srbija mogla nešto da dobije. Nadam se da će Srbija nastaviti da se razvija i da napreduje. Nama je to najvažnije - zaključio je Vučić.

Dodik je naveo da će razgovori o mirnom razlazu BiH biti realizovani u bliskoj budućnosti.

- Izetbegović i slični njemu žele da drže Srbe kao svoje taoce i krivce u državi u kojoj bi samo Bošnjaci odlučivali. Mnogi su se pobunili kada se pojavila priča o mirnom razlazu - rekao je Dodik.

Vučić je dodao da se Srbija neće mešati u unutrašnje stvari BiH, kao i da podržava teritorijalni integritet te zemlje i Republike Srpske kao entiteta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vežbi prisustvuju i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ministri odbrane Nebojša Stefanović, unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, saopštila su ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova.

Za vežbu koja se istovremeno izvodi na poligonima „Orešac" i „Pasuljanske livade" angažovano je oko 1.500 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

Više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazuje deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

 • Korisnik: Dejan
  18/04/2021 - 08:36
  Vežba je pokazala da zajednička akcija vojske i policije može da se suprostavi bilo kakvim neprilikama koje mogu da zahvate Srbiju
 • Korisnik: Sofija
  18/04/2021 - 07:33
  Србија је поносна на војску и њене припаданике
 • Korisnik: Mila
  17/04/2021 - 19:02
  Pokazana je snaga i jačina Srbije.
 • Korisnik: Tanjica
  17/04/2021 - 15:12
  Nasa vojska je na spektakularan nacin pokazala svoju uvezbanost i sposobnost.
 • Korisnik: Ivana
  17/04/2021 - 13:58
  Hvala našem predsedniku što je Srbiji omogućio ekonomski napredak i razvoj naše države. Kada imamo VS imaćemo i ekonomski prosperitet, mir i stabilnost.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA