Aleksandar Vučić i Žozep Borelj
screenshoot/Instagram
Aleksandar Vučić i Žozep Borelj

screenshoot/Instagram

Aleksandar Vučić i Žozep Borelj, Foto: screenshoot/Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheijem, a pre toga sa Ursulom fon der Lajen.

Nakon ova dva sastanka, usledio je i onaj sa šefom diplomatije EU, Žozepom Boreljom.

Aleksandar Vučić u Briselu

printskrin

Aleksandar Vučić u Briselu, Foto: printskrin

Žozep Borelj najavio je da se nova runda razgovora Beograda i Prištine očekuje 11. maja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija trudi da sprovede sve o čemu se usaglasila u Briselskom, ali i Vašingtonskom sporazumu, ali i da se nada da će i druga strana da se bavi tim pitanjima, iako do sada to nije radila.

"Ali videćemo kako će druga strana da se ponaša", rekao je Vučić i podsetio da je tim sporazumom dogovoreno, između ostalog, da se obustavi kampanja o povlačenju priznanja KiM od strane drugih zemalja.

Komentari (6)

Elena

26.04.2021 16:22

Srbija nikad nije bezala od pregovora jer nam je cilj da pronadjemo resenje koje ce biti prihvatljivo obema stranama.

Marijana

26.04.2021 17:06

EU bi trebala da izvrši pritisak na Prištinu da počne sa poštovanjem Briselskog sporazuma. U dijalogu moraju učestvovati obe strane kako bi se našlo adekvatno rešenje.

Zeljko

26.04.2021 17:38

Priština ne poštuje nijedan sporazum a posebno ne sporazum o osnivanju zajednice srpskih opština tako da o dijalogu nema šta da se priča za sada.

mare

26.04.2021 19:21

Druga strana ce da se ponasa kao i do sad , za njih ne vazi Vasingtonski sporazum , oni slusaju neku drugu pesmu iz prestonice SAD-a.

Ivana

26.04.2021 21:04

Svaki dijalog Beograda- Priština treba i mora da bude nastavljen.Srbija se danas cela razvija i gradi, i hvala predsedniče što na sve načine pokušavate da našu državu jačate.

Zvezdica

26.04.2021 21:43

Za nastavak dijaloga je važno da Priština promeni svoj stav.