Predsednik Vučić sutra na važnom zadatku! Ceo državni vrh će biti prisutan

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u subotu 17. aprila 2021. godine završnici Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“, koju zajedno realizuju jedinice Vojske Srbije i Policije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Vežbi će prisustvovati i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i direktor policije Vladimir Rebić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić. Među visokim zvanicama biće predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Vežba se istovremeno izvodi na poligonima „Orešac“ i „Pasuljanske livade“ i u njoj učestvuje oko 1.500 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

Prikaz na poligonu „Orešac“ počinje u 11 časova, a na poligonu „Pasuljanske livade“ u 12.30 časova.

Povezane vesti

 • Korisnik: Milica
  17/04/2021 - 10:48
  Vojska je stub jedne države. Zahvaljujući odgovornoj politici Aleksandra Vučića mnogo se ulagalo u opremanje vojske u proteklih nekoliko godina, što se vidi i kroz vojne vezbe nasih pripadnika VS koji prikazuju svoju obucenost i sposobnosti. Verujem da ce danasnja vojna vezba biti pravo uzivanje za gledanje.
 • Korisnik: Kapetan Ranko
  17/04/2021 - 10:30
  Iskreno se nadam da ce vojno-tehnicka vezba "Odgvor 2021" uspeti i da ce svi ucesnici prikazati sav svoj raskos u profesionalnom smislu, obucenosti i komunikaciji sa koridnatorima vezbe.
 • Korisnik: Bata
  17/04/2021 - 10:05
  Srbija danas ima veoma dobru vojsku i policiju a samim tim i veoma jaku odbrambenu moć države
 • Korisnik: NadaSaric
  17/04/2021 - 09:18
  Srpska vojska je osnažena zahvaljujući predsedniku Vučiću. Svaka jaka i stabilna država mora imati jak prvi stub odbrane- vojsku.
 • Korisnik: Sofija
  17/04/2021 - 08:40
  Србије је поносна на своју восјку јер последњих година доста је улагано .Ова вежба ће да покаже њену спремност
UČITAJ JOŠ KOMENTARA