Ministar poželeo dobrodošlicu mladim ekonomistkinjama u Ministarstvo finansija

Siniša Mali, ministar finansija, pozdravio je danas novu, mladu, radnu snagu.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je primio šest diplomiranih ekonomistkinja, doskorašnjih studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu koje su dobile posao u Ministarstvu finansija, a uz čestitke za 8. mart, poželeo im je da pokažu stečeno znanje i da ostvare najbolje rezultate u radu.

Ministar Mali je naglasio da je davanje prilike za zaposlenje uspešnim studentima sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu primer davanja šanse mladima.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

„Naša želja je bila da, zajedno sa Ekonomskim fakultetom, najboljim studentima koji su izrazili želju da rade u Ministarstvu finansija, to i omogućimo. U ovom trenutku, šest doskorašnjih studentkinja počinje s radom i one su dobile posao na određeno vreme. Ukoliko se dobro pokažu, daćemo im šansu da dobiju i ugovore na neodređeno vreme i to u sektoru budžeta, fiskalnih rizika i makroekonomskih projekcija“, rekao je on.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

On je podsetio i na projekat „Moja prva plata“, preko kojeg je oko 5.000 preduzeća zaposlilo više od 8.500 mladih ljudi.

„Sa tim programom ćemo nastaviti i ove godine. Ono što je za mene važno, kao ministra finansija, to je da ćemo već u martu ili aprilu imati novi konkurs sa Ekonomskim fakultetom za još četiri radna mesta za najbolje studenate tog fakulteta“, rekao je Mali.

On je dodao i da Ministarstvo finansija priprema i treći paket pomoći privredi i građanima Srbije, te da će mlade dame koje su počele s radom, imati priliku da u tome učestvuju.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

„Čestitam 8. mart svim damama u našoj zemlji, svim ženama koje rade u Ministarstvu finansija i u Vladi Republike Srbije. Želim puno uspeha i lepih trenutaka i za vas šest. Hvala, pre svega na poverenju koje ste nam ukazali, da vaše prve korake u radu, prvo radno iskustvo, upravo ostvarite u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije“, zaključio je Mali.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Jedna od primljenih je Jelena Popov, koja se srdačno zahvalila na prilici koja joj je ukazana, i napomenula da je trenutno na master studijama, te da sledeće godine planira da upiše doktorske studije.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

„Velika mi je čast što sam dobila priliku da radim u najvažnijem ministarstvu u Republici Srbiji i da budem deo ovako velike organizacije. Hvala na prilici, jer ovde mogu dosta da naučim, ali i da pokažem koliko kvalitetne kadrove daje Ekonomski fakultet u Beogradu. Radiću u Sektoru za praćenje fiskalnih rizika, što se nadam da će biti moja doktorska disertacija naredne godine“, rekla je ona.

 

Povezane vesti