Vojislav Šešelj
printskrin
Vojislav Šešelj

printskrin

Vojislav Šešelj, Foto: printskrin

Zašto mislite da Milo Đukanović, kako ste kazali, želi da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića?

- Da bi napravio haos u Srbiji, da strane sile budu zaokupljene našom zemljom, a da on (Milo Đukanović) dobije predah i da konsoliduje vlast.

Iz kojih razloga Vučić smeta Đukanoviću?

- Zato što je poslednjih godina intenzivno pomagao Srpsko nacionalno veće (SNV), srpske stranke u Crnoj Gori, pomagao im materijalno i medijski, na razne načine... Stoga on (Đukanović) sada u njemu vidi krivca zato što je izgubio izbore. Međutim, nije to glavni razlog... Glavno je da se izazove haos u Srbiji, a do toga bi verovatno u jednom trenutku i došlo da Vučić nestane.

Nišanili ih isti ljudi: Đukanović i Vučić

Tanjug

Đukanović i Vučić, Foto: Tanjug

Takođe ste istakli da Đukanović razmatra i finansiranje tog zločina. Šta ste zapravo saznali?

- Đukanović je spreman da za to da veću količinu novca. Reč je o više miliona evra, ne znam tačno koliko, a i neki kontakti su već ostvarivani sa izvesnim ličnostima. Ali, za te kontakte nemam konkretne dokaze, pa ne bih sad mogao da prozivam, a za ovo drugo imam poverljive informacije, i to iz vrha oko Đukanovića.

Znate li bar da li je reč o izvršiocima iz Crne Gore, s crnogorskim državljanstvom?

- Ne, najverovatnije računa na ljude iz Bosne i Hercegovine, i što je neverovatno, ne samo na Srbe, nego eventualno i na muslimane i Hrvate.

Da li su Vas jutros, nakon iznošenja ovih tvrdnju u javnost, zvali iz Službe državne bezbednosti ili Kabineta redsednika republike Srbije?

- Ma, ko mene da zove... Nemam ja šta da razgovaram sa službama, jer sam sve što sam imao rekao javno. Ja to tako obično radim, a oni neka stvar istraže i kažu da li je istina ili nije. Uvek govorim istinu i zato niko naknadno ne komentariše moje izjave. 

Zorana Mihajlović bi preuzela Vladu Srbije

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRD) Vojislav Šešelj je gostujući u "Jutarnjem programu" objasnio i šta bi se u Srbiji desilo nakon ubistva predsednika Aleksandra Vučića.

- Zamislite da neko želi da ubije Vučića. Nastao bi haos, odmah bi dobila nalog Zorana Mihajlović da preuzme vladu, Dačić ne bi smeo ništa da preduzme, jer bi ga odmah etiketirali da skupština na taj način nije legitimna - kazao je Šešelj.

Na to je voditeljka emisije reagovala, ističići da nije u redu pominjati političare koji nisu tu, ali je lider radikala dodao:

- Ona je najspososbnija, najodlučnija, najhrabrija i najnamazanija, ona bi to mogla da završi - rekao je Šešelj.

 .

Pročitajte:

Komentari (3)

KIKI

26.01.2021 00:31

NE ZNAM STA CEKA VLAST , ODMAH UHAPSITI MIHAJLOVICKU .

Lala

26.01.2021 16:42

@KIKI - Ako je ovo istina za ministarku Mihailovic odmah smena. Nije cudo u njoj su geni G17 a znamo sta je ta banditska skupina ucinila sa privredom i bankama Srbije O ovom se ne smecutati ovo je gore od prisluskivanja

strašno

26.01.2021 02:58

Ovo su vrlo opake tvrdnje, koje treba i dokazati ili robija. Ta protuva za siću talasa, Gebelsova škola. Treba Srbe stalno šokirati i držati u tenziji. Eh, taj novac.