MILOŠEVIĆ OVDE, DAJTE MI GLAVNOG UREDNIKA Sloba iz ćelije okrenuo FOX njuz, pa natrljao nos Amerikancima, ceo svet slušao u šoku

Zbunjenom voditelju je najpre rekao da mu je žao zbog žrtava na KiM, ali je naglasio da je ponosan na ono što je učinio za svoju zemlju.

Slobodan Milošević
Slobodan Milošević, Foto: Printscreen

Nekadašnji predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević šokirao je Haški tribunal kad se iznenada uživo uključio u program američke televizije Foks njuz iz svoje ćelije u Sheveningenu!

Zbunjenom voditelju je najpre rekao da mu je žao zbog žrtava na KiM, ali je naglasio da je ponosan na ono što je učinio za svoju zemlju.

- Naravno da mi je žao zbog smrti bilo koje osobe. Sve moje odluke su legitimne i legalne zasnovane na ustavu Jugoslavije i zasnovane na pravima na samoodbranu koja pripada svakoj naciji na svetu. A odluke lidera NATO bile su sve zločinačke - rekao je Milošević.

Takođe je optužio sud Ujedinjenih nacija za fabrikovanje dokaza protiv njega.

- Naravno da nemaju dokaze. Ne mogu imati dokaze za stvari koje se nikada nisu desile, ali ovaj takozvani sud ima jednu specifičnu karakteristiku, ima mogućnost da izmisli dokaze - rekao je Milošević.

Tribunal je intervju, koji je prenošen uživo, nazvao incidentom i upozorio Miloševića da će mu korišćenje telefona biti ograničeno ili trajno oduzeto ako još jednom prekrši pravila i pozove medije.

Hag je inače pritvorenicima obezbeđivao telefonske kartice u vrednosti od 31 dolara svakog meseca, kako bi kontaktirali porodicu i zakonske predstavnike, ali je zabranjivao komunikaciju sa medijima dok su suđenja u toku.

Povezane vesti