Sonja Biserko
printscreen
Sonja Biserko

printscreen

Sonja Biserko, Foto: printscreen

Biserko je još jednom pljunula na srpske žrtve i pokušala da diskredituje svaki razvoj kulture sećanja kod srpskog naroda kao najstradalnijeg naroda na ovim prostorima u dva svetska rata i ratovima devedesetih.

Tragično je, kako tvrdi Biserko, i "to što se žrtve Jasenovca na ovaj način degradiraju, jer se koriste u tu svrhu. To je ionako tragična priča sama za sebe, ali je način na koji se to danas funkcionalno koristi, naravno, jeste, takođe, tragičan", smatra ona.

Prema rečima Biserko, to je, u suštini, reakcija na film "Quo vadis, Aida". Ona je potom nastavila da hvali film o Srebrenici, navodeći da Jasenovac sada ne bi trebalo pominjati jer se radi o "priči iz drugog vremena"

"Naravno da je važno da se u Evropi o tom zločinu govori - da se ne bi ponovio. Posebno jer se u tom filmu i celoj toj priči oko Srebrenice ukazuje da je međunarodna zajednica suviše kasno reagovala ili uopšte nije reagovala. Ali, sada se uvlači jedna priča iz drugog vremena i konteksta - da bi se to sve umanjilo, zato što i brojčano nadmašuje ono što se u Srebrenici desilo itd. To je pogrešan pristup. Činjenica da oni, recimo, negiraju da se o tome nikada ranije govorilo, da Jugoslavija nikada nije govorila o Jasenovcu, je, takođe, netačno. Ima toliko dokaza o tome pogotovo u Hrvatskoj. Ima dosta knjiga, dokumentarnih filmova... Tako da vi imate te paralelne interpretacije", navodi ona.

Predrag Gaga Antonijević

Screenshot

Predrag Gaga Antonijević, Foto: Screenshot

Gaga Antonijević nije bio iznenađen odlukom da „Dara iz Jasenovca“ ne uđe u uži izbor za Oskara.

"Ovo nije ništa što nismo očekivali. To je politički efekat. Film nije posmatran kroz prizmu filma, već kroz prizmu političke propagande. Kritike u časopisu „Varajeti“ su počele hajku, a ono što piše „LA Tajms“ je još monstruoznije i ide korak dalje u napadima na film. Oni negiraju srpsko prisustvo u Jasenovcu, optužuju nas da zloupotrebljavamo taj logor. Ja sam maltene, po njima, na silu ugurao u film Srbe u Jasenovac", rekao je za „Alo“ Gaga Antonijević.

Biserko nije mogla da izdrži, a da ne napadne i državni vrh Srbije. Ovo je posebno interesantno ako se ima u vidu da je država pomogla u snimanju ovog filma, a to se u krugovima Sonje Biserko i njoj sličnih ne prašta. Ona je gotovo zlurado komentarisala Bajdenovo pismo Beogradu i Prištini, tvrdeći da je vođstvo Srbije u panici zbog najava američke administracije "da će se posao i u Bosni i na Kosovu završiti".

"Dobili su pismo i Beograd i Kosovo da treba da dođe do normalizacije odnosa. Oni su svesni da Zapad završava tu priču i zaokružuje ovo kao svoj geostrateški interesni prostor. Priča Beograda malo drži vodu. Oni su prosto u panici jer znaju da se to privodi polako kraju. Tako da vrše sve te malverzacije, manipulacije - da bi umanjili efekat toga. Vrlo je jasno da Zapad ide u završavanje tog posla na Balkanu, koji je i ostao otvoren toliko dugo", zaključila je Biserko.

Tako je nastavila tradiciju pljuvanja po sopstvenom narodu i radu protiv interesa Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (14)

Tof

25.02.2021 11:57

Jel ste vi normalni da dajete mediski prostor ovoj dokazanoj mrziteljki Srpskog naroda.Teraj to i Srbije

PljuvanjeUVis

25.02.2021 11:58

Ja, bre, mislio da se gospo'ja preyiva Biserko, a ono to joj je nadimak, da ne kažem kakrakterna osobina.

par

25.02.2021 12:00

Treba je upariti sa mrziteljem SPC i osvedočenim katolikom iz Haga.

Stojan

25.02.2021 12:03

Pa ta kuja Biserko samo brabonja kao da nista nema medju tim usima. Doci ce i njoj i njenima kraj. Kako se usudjuje da uporedjuje Jasenovac sa izmiljenim dogadjajima koju laz samo Klinton jos gura!

Zema

25.02.2021 12:25

@Stojan - Ti si kao izmisljen slucaj rodjen

igor

25.02.2021 12:14

Oduzmite joj državljanstvo

Milivoje

25.02.2021 12:38

Niko da se zapita zašto Sonja Biserko mrzi Srbe. Njen brat je poginuo kao pripadnik hrvatskih paravojnih jedinica Zengi početkom devedesetih godina i ona svoje delovanje smatra kao osvetu prema Srbima.

Keops

25.02.2021 12:41

Kad god pomislim da to žensko stvorenje koje gura nos i sve pore, ona me ponovo iznenadi novim sviranjem ..... Stisni Sonja pa izađi pred kozarčane i reč im to u oči. Neopevano glazbalo mržnje

Nebitna Biserko

25.02.2021 13:22

Nek je stignu kletve mrtvih iz Jasenovca

Marko

26.02.2021 20:31

@Nebitna Biserko - To bi bila nebeska pravda, pošto one na zemlji ljudske pravde nema! Svakakvo zlo u ljudskom liku šeta ovim prostorima!

BlueBoy

25.02.2021 13:37

Što joj dajete medijski prostor, mene to zanima? Svi mi znamo ko je ona i one veštice u crnom, ali ne znamo što dobijaju medijski prostor?

Komandant 1001

25.02.2021 20:47

Ona je ta koja ponovo ubija one stradale u Jasenovcu....nego bre Sonja, imate li vi decu? Znate valjda koliko je dečice poklano u Jasenovcu (!!!)..pa bilo bi lepo da čuvate svoju decu a onu u Jasenovcu da pustite na miru !

CE

26.02.2021 10:57

Meni tek sada jasno zasto je izmisljen topli zec.

Jovica Ćure

26.02.2021 11:36

Na žrtve Jasenovca su pljunuli oni koji sami Srbi činjenjem genocida u Srebrenici, Vukovaru, klanjem u Škabrinj, klanjima po Bisni itd itd mnogo je tu pljuvanja bilo teško ih je sve i nabrojati, a mnogo su svežija of Jasenovca.