Aleksandar Vučić
printskrin
Aleksandar Vučić

printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin

Radovi na uređenju Savskog trga privode se kraju, svečano otvaranje Trga planirano je za 27. januar.                                                                                                                                               

Predsednik Vučić obišao je večeras radove na Savskom trgu. a izrazio je posebno zadovoljstvo radovima na izgradnji spomenika Stefanu Nemanji. 

- Spomenik je uradio na konkursu jedan od najvećih vajara savremenog sveta, zaista potpuno nestvarno. Veličanstven je pogled, jedinstven spoj modernog i tradicionalnog, posebno sam srećan što smo posle 24 godine popravili sat na železničkoj stanici. Ovaj trg će izgledati veličanstveno, sramota je reći kako smo nazivali ovaj deo grada, zajedno sa ovim močvarnim delom iza. Ovo je način da se pokaže da Srbija ima snage i mogućnosti da se podigne. Pozivam ljude da uveče dođu da pogledaju ovaj spomenik Stefanu Nemanji - rekao je predsednik. 

Aleksandar Vučić

printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin

O vakcinama

- Srbija je 4. u Evropi po stopi vakcinacije, u ovom trenutku smo 9.u svetu, verujem da u naredna 72 sata možemo da dođemo na 5. mesto. To je neverovatno da je jedna mala Srbija uspela da se vine u visine i podigne zaštitu naših građana. I danas imamo preko 42.000 ljudi koji su vakcinisani. Ovo što smo dobili je zahvaljujući mudrom rukovodstvu naše vlasti, što smo uspeli sa svima da razgovaramo.

- Imamo još za 7-8 dana vakcina ako nastavimo ovim tempom. Svi koji su primili vakcinu, biće obezbeđeni i za revakcinaciju. Plašim se novog soja, što duže budemo uspeli da blokiramo proboj, imaćemo više uspeha. Siguran sam da ćemo obezbediti još 100.000 doza.  Kasne vakcine iz Rusije, kasni Fajzer, mi ćemo se dovijati na različite načine. Neću da kukam kao Kalimero, snašli smo se za vakcine, borićemo se i dalje - rekao je predsednik i zamolio starije stanovništvo da se vakciniše.   

 O izjavama Bakira Izetbegovića

- Tražio sam detaljno da vidim šta je rekao. Nažalost ta izjava govori o njemu, srpski narod je veliki i dobar, bošnjački narod je veliki i dobar narod. Nikome takve izjave nisu potrebne - rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić

printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin

                                                            

Pročitajte još:

Komentari (1)

Goran

23.01.2021 19:20

Zasto ste stavili mac? Krst je bio mnogo korektniji a po meni i lepsi.