Velja Ilić
Alo!/Vladimir Marković
Velimir Velja Ilić

Alo!/Marko Metlaš

Velimir Velja Ilić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Velja tvrdi da su direktori u resoru građevine i infrastrukture prinuđeni da „skupljaju harač i rade isključivo za veliku ministarku i njenog supruga Vladu“! 

Nakon lidera SRS-a Vojislava Šešelja i Velimir Ilić, predsednik NS-a i bivši ministar infrastrukture, izneo je niz optužbi na račun ministarke Zorane Mihajlović i njenog supruga Vladimira Atanackovića, a povodim hapšenja direktora „Infrastrukture železnice“ Miroljuba Jevtića i još tri osobe zbog mita i korupcije. I Ilić je, poput šefa radikala, uveren da Mihajlovićeva treba hitno da bude uhapšena jer nema dilemu da je Jevtić, kod koga je prilikom hapšenja nađeno 10.000 evra, sve radio po njenim nalozima, te novac prosleđivao njoj i njenom partneru.

Zorana Mihajlović

Alo!/Masanori Jošida

Zorana Mihajlović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Moje ranije tvrdnje da se uzimaju veliki procenti provizije na auto-putevima i železnici pokazala se ovih dana kao tačna. Pokazalo se da su tačne moje tvrdnje da sve to vode i time rukovode ministarka Zorana Mihajlović i njen suprug Vlada. Voleo bih da nadležni organi provere i koliko je kubika granulata otišlo pod donji stroj brze pruge koja se gradi i koliko će do kraja gradnje granulata biti potrošeno. Nadležni organi bi trebalo da provere i da li je tačna tvrdnja ljudi sa gradilišta da se kubik tog granulata plaća po evro - rekao je Ilić za jedan dnevni list.

On je dalje naveo da je javna tajna da direktori određenih firmi moraju da prikupljaju „harač koji ide direktno u ruke Zoraninog muža“.

- Nije tajna da je i Jevtić to morao da radi, pošto u suprotnom ne bi ni bio direktor. Svi oni rade za veliku ministarku, a procenti se znaju. Uvećani su tenderi koji nisu ni raspisani već sve ide slobodnom pogodbom - naveo je Ilić koji je svojevremeno i tužilaštvu dostavio svu dokumentaciju o sumnjivim tenderima.

Mihajlovićeva je s druge strane poručila da su sve ove optužbe u suštini samo „nove laži autora kraduckanja i džuboks vojvode i da one ne mogu da sakriju nove auto-puteve“.

Velja Ilić

Alo!/Vladimir Marković

Velja Ilić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Verujem da za sve dobronamerne i poštene građane ne postoji veći kompliment nego da ih optuži Velimir Ilić i njegov stari drug po lažima „džuboks vojvoda“ Vojislav Šešelj. Kada neko ko je patentirao krađu i kraduckanje uopšte govori o kriminalu on u stvari govori o samom sebi. Ni Ilić ni Šešelj svim neistinama neće uspeti da sakriju sve rezultate koje su naše ministarstvo i Vlada Srbije ostvarili i 350 kilometra novih auto-puteva koji su izgrađeni - navela je ministarka za „Alo!“.

Šešelj je, podsetimo, istakao da Mihajlovićeva otkad se dočepala vlasti, „nema nikakve ideale već se samo jagmi da što više opljačka“.

- Oko sebe je, uglavnom, okupljala notorne kriminalce i uzimala procenat od njihove pljačke, a tako je i ovom slučaju.

On je prokomentarisao i izjavu ministarke da od nadležnih pravosudnih organa očekuje da urade sve što je u skladu sa zakonom, a da im je ona dostupna u svakom trenutku.

- Dostupna je, ako joj ne dozvole da pobegne preko granice. Ona mora biti uhapšena i osuđena - zaključio je Šešelj. 

Prva beleška ključna za istragu?

Mediji su juče objavili da je policija Tužilaštvu predala službenu belešku s prvim iskazom Miroljuba Jevtića, koja je data neposredno posle hapšenja, a u kojoj je on do detalja opisao kako je u saradnji sa Zoraninim suprugom Atanackovićem godinama krao novac od države. Jevtić je u tom iskazu, navodi se, nabrojao firme, osiguravajuće kuće i konkretne tendere i poslove preko kojih su opljačkani milioni evra. Nadležni sada sve to detaljno proveravaju uprkos činjenici da je Jeftić na saslušanju u Tužilaštvu promenio priču i izneo tvrdnju kako je 10.000 evra koji su prilikom hapšenja nađeni kod njega „pozajmica od prijatelja“.

 

Komentari (2)

Stelt

15.01.2020 16:25

Svi mogu nešto ovim povodom da kažu osim Velje.

ljubica

15.01.2020 21:40

Ni vojvoda ni Velja ne lazu.