VUČIĆ ČESTITAO DAN VOJSKE Vrhovni komandant poslao nadahnutu poruku vojsci: U srpskoj istoriji ovaj dan je poseban

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

Aleksandar Vučić na Vojnoj vežbi
Aleksandar Vučić na Vojnoj vežbi, Foto: Predsedništvo Srbije

- Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije. U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik - Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci - naveo je Vučić.

On je istakao da je srpska vojska, bez obzira na teške uslove i okolnosti, "kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju".

"U prethodnoj godini, usled pandemije korona virusa, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvalujem", poručio je Vučić pripadnicima VS.

Ukazao je da "snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države" i da su upravo zbog toga ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinica koja su ove godine započela, tek prvi korak u toj misiji.

"Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”, zaključio je predsednik Srbije.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dragan
  24/04/2021 - 02:30
  Neka je našoj vojsci srećan njihov praznik Dan Vojske.
 • Korisnik: ElezM
  23/04/2021 - 22:42
  Naša zemlja ima najsposobniju i najodgovorniju vojsku imamo šta da pokažemo celom svetu. Ponosan sam na svoju zemlju i na svoju vojsku i zaista mi je puno srce zbog svega što je dosada urađeno za sve naše vojnike država je mnogo toga uradila po pitanju modernizacije i tako treba nastaviti u budućnosti.
 • Korisnik: mare
  23/04/2021 - 20:50
  Kako nam je istorija burna i bogata skoro svaki dan je od posebnog znacaja . Srecan praznik junaci!
 • Korisnik: Sofija
  23/04/2021 - 19:47
  Србија је поносна на опремљеност и спремност наше војске
 • Korisnik: Dama bez blama
  23/04/2021 - 12:08
  Drago mi je da su vojnici srecni, da je Vojska naoruzanija i da cesce vezba, a ranije nije to bilo uopste, za vreme onih Djilasovih.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA