ENERGIČAN, VREDAN I BORBEN Vučić progovorio o novom premijeru Srbije

Rekao i da je Ana Brnabić bila sjajan premijer.

Vučić gost na RTS
Vučić gost na RTS, Foto: Printskrin

Srbija neće priznati nezavisno Kosovo, od toga nema ništa. Razmišljam o mandataru, Vlada će biti konstituisana mnogo pre ustavnog roka, koji je u oktobru, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je Srbiji potreban „energičan, vredan i borben mandatar“ i dodao da je Ana Brnabić bila sjajan premijer.

On je naveo i da će Skupština Srbije biti konstituisana pre zakonskog roka od mesec dana.

Dodao je da se na izborima niko nije zarazio i da su oni održani kako mandat Vlade ne bi trajao pet godina, rekao je Vučić.

Vučić kaže da će Srbija štititi svoje nacionalne interese i pomagati Srbima na Kosovu.

„Svima je jasno da mi u suštini pregovaramo sa Zapadom, a ne sa Albancima. Rešenje ne vidim. Kada sam ga video svi su me napali i ovde i u inostranstvu. Srbija neće priznati nezavisno Kosovo i od toga nema ništa“, dodao je Vučić.

Upitan da li trpi pritiske, pošto se najavljuje samit u Parizu o KiM, i koji su mogući scenariji za nastavak dijaloga, te kakva će biti platforma Beograda, Vučić je rekao:

„Kao i do sada, da štitimo naše nacionalne i državne interese, i da pokušamo da uradimo sve što možemo za naš narod na KiM. Pri tom, razumevajući težinu naše pozicije i boreći se za to da ne budemo krivci za nepostojanje dijaloga“.

Vučić gost na RTS
Vučić gost na RTS, Foto: Printskrin

Vučić kaže da će se naša strana u skladu sa tim ponašati i u odnosima sa svima sa kojima razgovaramo i dodaje „da već sedam godina trpi pritiske kako će do kraja godine navodno biti potpisan obavezujući sporazum“.

Upitan da li vidi rešenje, Vučić kaže da ga ne vidi.

„Kada sam ga video, svi su mi skočili za vrat u zemlji i inostranstvu, udarali su iz sve snage... Samo nisam čuo bilo koji drugi predlog. Ali, to da priznamo nezavisno Kosovo tako da Srbi na KiM niko nema ništa, slobodno zaboravite“.
Kaže i da podizanje optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija i eventualne promene na čelu prištinskog pregovaračkog tima nemaju nikakve veze sa budućnošću dijaloga.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Милица
  03/07/2020 - 08:38
  Ana je sjajno radila svoj posao, ko god da je zameni na mestu premijera imaće sjajnu podlogu za rad.
 • Korisnik: Dejan
  03/07/2020 - 00:25
  Odluka će biti uskoro doneta.
 • Korisnik: Kole
  03/07/2020 - 00:24
  Predsednik će doneti pravu odluku uveren sam u to.
 • Korisnik: Djole
  02/07/2020 - 23:45
  Ana Brnabić je odgovorno obavljala dužnost premijera, nemam ništa protiv da ona nastavi da obavlja tu dužnost.
 • Korisnik: Verica
  02/07/2020 - 23:32
  Ana Brnabic je bila i bila bi i u buduce sjajan premijer.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA